En Sıcak Konular

Freddie Gray'in boynu kırılmış

1 Mayıs 2015 10:04 tsi
Freddie Gray'in boynu kırılmış ABD’de gözaltındayken hayatını kaybeden siyahi genç Freddie Gray’in ölümü üzerine başlatılan soruşturmada, Gray'in nakil sırasında yaralandığı tespitine yer verildi.

ABD’nin Baltimore kentinde gözaltındayken hayatını kaybeden siyahi genç Freddie Gray’in ölümü üzerine başlatılan soruşturmada, Gray'in tutuklama sırasında değil, nakil sırasında yaralandığı tespitine yer verildi.
 
Gray’in ölümüne ilişkin soruşturma dosyasının savcıya gönderilmesinin ardından basına sızan haberlere göre, siyahi gencin tutuklama sırasında yaralandığına dair hiçbir kanıt bulunamadı.
 
Reuters, Gray'i muayene eden adli doktorun raporuna dayanarak, 25 yaşındaki siyahi gencin ölümüne polis nakil aracında boynunu kırmasına neden olan darbenin yol açtığını yazdı. Baltimore polisi de Gray'in kafasındaki yaranın polis aracının arkasındaki cıvatayla örtüştüğünü ileri sürmüştü.
 
Benzer şekilde, ABC News, Gray'in kafasını polis aracının arkasındaki civatalara vurduğunu, ancak buna neyin neden olduğunun belirsizliğini koruduğuna işaret etti.
 
Söz konusu darbenin gencin boynunun kırılmasına neden olduğu belirtilen haberde, aracın sürücüsünün ifadesine henüz başvurulmadığı kaydedildi.
 
Washington Post gazetesi ise kamuoyuna sunulmayan soruşturma dosyasından ele geçirdiği bir belgeye dayanarak, Gray'le aynı nakil aracında bulunan bir tutuklunun ifadesinde, siyahi gencin "duvarları yumrukladığını duyabildiğini" ve "kendini kasten yaralamaya çalıştığını" söylediğini aktardı.
 
Haberde, şu anda hapishanede bulunan tutuklunun, nakliye aracındayken metal bir bölme ile ayrıldığı Gray'i göremediği bilgisine yer verildi.
 
Araç 3 değil, 4 kez durdu
 
Bu arada, Baltimore Emniyet Müdür Yardımcısı Kevin Davis, Gray'i taşıyan polis nakil aracının daha önce açıklandığı gibi 3 değil, 4 kez durduğunu bildirdi.
 
Aracın daha önce bilinmeyen durağını, "özel bir işletmenin" güvenlik kamerasındaki kayıtlar ortaya çıkardı.
 
Gray solunum cihazı talep etti
 
Polis raporunda dikkati çeken bir başka nokta ise, yerel saatle 08.40'ta tutuklanan Gray'in polis nakil aracına bindirilirken, astım hastalarının kullandığı solunum cihazı talebinde bulunmasıydı.
 
Raporda, ayrıca araç sürücüsünün, Gray'in öfkeli davranışlar sergilediğini rapor ettiği belirtildi. Araç, son olarak Gray'in araçtan çıkarılarak prangalanması sırasında dururken, sürücü bu durağın ardından takviye polis istedi.

aa


Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,548 µs