En Sıcak Konular

Erdoğan Beyaz Saray'ı solladı!

1 Mayıs 2015 09:49 tsi
172 devlet lideri ve 4 bin 100'den fazla büyükelçilik ve elçiler de Twitter'da. Peki kim kaçıncı sırada...

Twitter'ın uluslararası kamu diplomasisi ve farklı kesimlere uzanmaktaki önemi bazen hafife alınabilir. Ancak kuruluşunun 9'uncu yılında site dünya liderleri tarafından o kadar geniş kabul gördü ki seslerini duyurmak için birçok lider burayı kullanmaya başladı.

Kamu iletişim firması Burson-Marsteller tarafından Salı günü açıklanan bir rapora göre Birleşmiş Milletler üyelerinin yüzde 86'sı Twitter'da yer alıyor. Ayrıca 172 devlet lideri ve 4 bin 100'den fazla büyükelçilik ve elçiler de Twitter'da.

Rapora göre ilk başkanlık seçiminde Twitter'ın çok faydasını gören ABD Başkanı Barack Obama hala dünyanın en çok takip edilen lideri. Papa Francis ikinci sırada gelirken, 3. sırada Hindistan Başbakanı Narendra Modi yer alıyor.

ERDOĞAN 4. SIRADA

Dördüncü sırada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 milyon 300 bine yakın takipçisiyle yer alarak Beyaz Saray'ın önünde bulunuyor.

Fakat bütün dünya liderleri burada bulunmuyor. Örneğin Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un siteye katılmayı reddedenler arasında. Ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel de platforma katılmayı reddedenler arasında. Çin ise Twitter'da var olmayan tek G-20 ülkesi.

Dünya liderleri arasında Twitter'da en yaygın dil İngilizce olurken, en çok tweet atılan dil ise İspanyolca oldu. Öyle ki Twitter'da en aktif 3 dünya lideri İspanyolca konuşan ülkelerden: Meksika Başkanı, Venezuela Başkanı ve Meksika Başbakanı.

Dünya liderlerinin Twitter'ı kucaklaması her zaman için şeffaflığı artırmıyor. Bazen platform sırf propaganda aracı olarak da kullanılabiliyor. Sıradan Twitter kullanıcıları için sitenin en büyük özelliği diğer kullanıcılarla iletişim kurabilmek ama dünya liderleri bunu nadiren yapıyor. Onlar için Twitter genellikle siyasi mesajlarını yayabilmek için kullanılıyor.

Türkiye


Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs