En Sıcak Konular

İbrahim Kalın: En temel sorun...

30 Nisan 2015 22:47 tsi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, canlı yayında çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeleri ve masa tartışmalarına ilişkin, "Sürecin devam etmesi konusunda gerek Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümet tam bir kararlılık içinde. Çözüm sürecinin en kritik noktası olan silahsızlanmaya geldik. Süreç tamamlandığında tam bir silahsızlanma sağlandığında Türkiye kazanacak. Devlet şunu yapsın biz bunu yapalım falan tarzı böyle bir karşılıklı şartlı bir şey süreç değil. Hereksin ne yapması gerektiği az çok bellidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çözüm sürecine ilişkin olarak Kalın, "En temel sorun PKK'nın hala silah bırakmamış olması. 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Dolmabahçe'de de hep bu konuya vurgu yapıldı. Pratikte bir silahsızlanma henüz başlamadı. Ne pahasına olursa olsun bizim istediğimiz şekilde süreç ilerleyecek. Bizim söylemlerimiz burada belirleyici olmalıdır gibi bir tavır içine girildiği zaman herkes kaybeder. Sürecin devam etmesi konusunda gerek Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümet tam bir kararlılık içinde. Süreç tamamlandığında tam bir silahsızlanma sağlandığında bu terör belasından kurtulduğumuzda bundan bütün Türkiye kazanacak. Pastası büyüyecek ve hissesine düşeni alacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN EN KRİTİK NOKTASI OLAN SİLAHSIZLANMAYA GELDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeleri ve masa tartışmalarına ilişkin olarak İbrahim Kalın şunları söyledi:

"Masa sembolizmini farklı şekilde yorumlayabiliriz. Yeni boyutlar katabiliriz. Buradaki temel konu çözüm sürecinin en kritik noktasına geldik. Bu da silahsızlanmadır. Çözüm sürecinin en kritik noktası olan silahsızlanmaya geldik. PKK'nın silah bırakmasıdır. Geldiğimiz noktada en kritik nokta budur. Devlet şunu yapsın biz bunu yapalım falan tarzı böyle bir karşılıklı şartlı bir şey süreç değil. Hereksin ne yapması gerektiği az çok bellidir. Özellikle seçim atmosferinde herkesin demokratik hakkını kullanmasını sağlayacak bir ortamın temin edilebilmesi için hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Silahsızlanma sağlandığı andan itibaren de bu süreç artık hedefine büyük oranda ulaşmış demektir. Geriye kalan sonuçları siyasal zeminde Meclis çatısı altında zaten süren çalışmalar var. Çok daha güçlü bir şekilde yürütmeye devam ederiz."

Ntv


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,210 µs