En Sıcak Konular

Usulsüz dinleme soruşturmasında 2 tutuklama

30 Nisan 2015 20:21 tsi
Devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin, bazı TİB ve TÜBİTAK görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 2 kişi tutuklandı.

Devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada şüphelilerden Hamza Demirezen ve Halil Çiçek tutuklandı.
 
Polis ekiplerince gözaltına alınıp Ankara Adliyesine getirilen Demirezen ve Çiçek, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük tarafından, tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
 
Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen, Demirezen ve Çiçek, buradaki sorgularının ardından, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme" suçlarından tutuklandı.
 
Çiçek'in, soruşturma konusu dönemde TİB'de veri tabanları koordinatörü, Demirezen'in ise iletişim uzmanı olduğu belirtildi.
 
Soruşturma
 
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma sonucunda 28 şüpheli hakkında hazırladığı fezlekeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da "mağdur" olarak gösterildiği fezlekede, şüpheliler "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "yönetmek ve üye olmak", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "siyasal ve askeri casusluk" ile suçlanmıştı.
 
Fezlekede, "şüphelilerin, devletin üst düzey görevlileri ile hükümet üyelerinin konuşmalarını hukuka aykırı olarak kaydedip, montajlayarak kamuoyuna servis etmek suretiyle, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve siyasal ve askeri casusluk yapmak amacıyla terör örgütü kurduklarının anlaşıldığı" kaydedilmişti.

aa


 

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs