En Sıcak Konular

'Çalışanlarının aldığı aylık vaat ettiklerinin altında'

30 Nisan 2015 18:42 tsi
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, CHP'nin asgari ücret vaatlerine ilişkin, "Parti teşkilatlarında çalışanların aldığı aylık, millete vaat etmiş olduğu asgari ücretin kat kat altında" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin asgari ücret vaatlerine ilişkin, "Parti teşkilatlarında çalışanların aldığı aylık, kendisinin bu millete vaat etmiş olduğu asgari ücretin kat kat altında. O halde sen doğru siyaset istiyorsan söylediğini önce kendi partinde çalışanlara uygula" dedi.
 
Yılmaz, Şarkışla ilçesinde partisinin ilçe seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde yapılan çalışmaları anlattı.
 
7 Haziran'da yapılacak seçimlerin tüm seçimlerin anası olduğunu ve kararın milletin olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine bu seçimle ulaşabileceğini belirtti.
 
Konuşmanın ardından Yılmaz ve beraberindekiler kurdele keserek seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
 
Bir gazetecinin, diğer partilerin seçim vaatlerini değerlendirmesini istemesi üzerine Bakan Yılmaz, Türkiye'nin geçmişte iyi yönetilemediği için milletin iktidarı partilerine verdiğini kaydetti.
 
CHP'nin ülkeyi 1938'ten 1950 yılına kadar yönettiğini ve başarılı olamadıkları için iktidarı Menderes'e teslim ettiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
 
"Yine o CHP darbeyle Menderes'i götürttü. Ama millet bunu bildiği için CHP'ye tek başına iktidar vermedi. Dolayısıyla devlet yönetmek nedir bilmez. Hep koalisyonlarla iktidarın bir ucundan tuttu. Dolayısıyla da gerçek bir iktidarın ne olduğunu bilmediğinden şimdiden atıyor. 'Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım' diyor. Kendi parti teşkilatlarında çalışan insanlara bin 500 lira aylığı çok görüyor. Parti teşkilatlarında çalışanların aldığı aylık, kendisinin bu millete vaat etmiş olduğu asgari ücretin kat kat altında. O halde sen doğru siyaset istiyorsan söylediğini önce kendi partinde çalışanlara uygula. Sonra 'Bak benim partimde, belediyemde çalışanlara asgari ücret olarak bin 500 lirayı veriyorum, örnek gösterdim. Geri kalan Türkiye'ye de vereyim' desin, veremiyor."
 
Bakan Yılmaz, vaatlerin boş olduğunu ve seçim öncesinde milletin kafasının karıştırılmak istendiğine işaret ederek, sözlerini "Eğer bu Çipras gibi vaat edenler, yarın iktidara gelseler Türkiye'nin borcunu artırırlar, evlatlarımızın geleceğini çalarlar. Çünkü hesap makinesinin atıldığı, esnafın makinelerin atıldığı günleri biliyoruz. İki anahtar vaat edilip iki anahtarın kaybedildiği günlerden bu günlere geldik. Dolayısıyla aziz milletim bunlara prim vermeyecektir" diye tamamladı.

aa

 

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs