En Sıcak Konular

100 yıldır kayıptı: İngiltere'de ortaya çıktı

30 Nisan 2015 18:25 tsi
Ömer Çelik, yüz yıl evvel Şam'da savaş sırasında kaybolan Osmanlı Bayrağı'nın İngiltere'den Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi.

Yüz yıl önce Şam'da Osmanlı egemenliğini simgeleyen bayrağın Türkiye'ye iade edildiğini anlatan Çelik, bunun kendileri için heyecan verici olduğunu söyledi. Bayrağın savaş sırasında kaybolduğunu aktaran Çelik, şunları kaydetti: "İngiliz kuvvetleri oraya geldiğinde Şam'da Osmanlı karargahını işgal ediyorlar. Bu bayrağı gönderden indiriyorlar. General Allenby, bunu Başçavuş Edgar Turner'a veriyor.

Turner da bunu alıp İngiltere'ye götürüyor. Bu, uzun yıllar Turner ailesinde, aile hatırası olarak kalıyor. Onun torunu bizim dünyaya yaptığımız bu çağrıları duydu ve bayrağı iade etmek istedi. Özel bir yer hazırladık. Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılına denk geliyor, sergileyeceğiz. Bunu benim bakanlık dönemimdeki en kıymetli yurtdışından gelen eser olarak görüyorum. " Bu bayrakla ilgili bir dileğinin daha olduğunu belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu bayrağın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sergilenmesi konusunu arz edeceğini söyledi.

 

 

Düzenli ve yoğun bir şekilde polisiye roman okuduğunu anlatan Çelik, yurtdışında bakanlığın bu eserlerin peşine düşmesi bakımından geliştirdiği stratejilerin, müfettişlerin yaptığı çalışmaların, polisiye roman olacak kadar titiz bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Konuyla ilgili hukuki sürecin uzun sürdüğünü, iadelerin diplomasi yoluyla halledilmesine çalıştıklarını belirten Çelik, bu eserleri iade edenleri Türkiye'ye davet edeceklerini bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yüz yıl evvel Şam'da Osmanlı egemenliğini simgeleyen ancak savaş sırasında kaybolan Osmanlı Bayrağı'nın İngiltere'den Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi.

aa



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs