En Sıcak Konular

Gül'den İran’a önemli uyarı

30 Nisan 2015 18:22 tsi
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran'a teknoloji konusunda önemli uyarılarda bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İran’la dünya alemi arasındaki bu gerginliğin sona ermesi her şeyden önce İran’ın lehinedir. İran kaynakları zengin bir ülke olmasına rağmen uygulanan ambargolardan dolayı teknoloji noksanlığı vardır” dedi.

"BUNLAR KOLAY ELDE EDİLMİYOR"

3. Küresel Açık Toplumlar Forumu’na katılmak için Azerbaycan’a gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Diplomatik Akademi’sini (ADA) ziyaret etti. Abdullah Gül’ün ADA’da öğrencilerle bir araya geldiği toplantıda, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerinin önemi vurgulandı. Toplantının ardından ADA Rektörü Hafiz Paşayev fahri doktoranı Gül’e taktim etti.

Toplantıda konuşan Abdullah Gül, ADA’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ülkelerimizin gelişmesi için siyasi istikrar, ekonomik istikrar ve eğitimdeki gelişme bunların en başta gelen unsurlarıdır. Ancak şu da bir gerçek diplomasi alanında Azerbaycan bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde üyelik yapmıştır. Çok başarılı bir şekilde geçen yıllarda çok önemli faaliyetlere, kültürel, diplomatik faaliyetlere merkezlik yapmaktadır. Şimdi gördüğüm kadarıyla Avrupa Olimpiyatları kazanılmış ve Avrupa Olimpiyatlarına yakında ev sahipliği yapılacak. Ayrıca benim çok sevdiğim ve ziyaret ettiğim ‘Gence’de Avrupa kültür merkezine başkentlik yapacak. Tüm bunlar dünya da kolay elde edilmiyor” dedi.

“KAFKASLARDA GÜVENLİK VE İSTİKRAR YOK”

Kafkaslarda güvenlik ve istikrarın olmadığını belirten Gül, “Şu bir gerçektir Kafkaslarda güvenlik ve istikrar yok. Bunun en büyük sebeplerinden birisi maalesef Azerbaycan topraklarının yüzde 20’ye yakının hala işgal altında olmasıdır. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü dikkate alındığında bu kabul edilemez fiili bir durumdur. Bunun sona ermesi muhakkak ki Kafkas’la değil sadece çok daha geniş bir bölgeye barış, istikrar ve huzur getirecek. Onun için bir an önce bu işgalin sona ermesi ve neticede Kafkas’lar da güvenliğin ve istikrarın kurulması herkesin birinci görevi olması gerekir” diye konuştu.

İran konusuna da değinen Abdullah Gül, “İran’la dünya alemi arasındaki bu gerginliğin sona ermesi her şeyden önce İran’ın lehinedir. İran kaynakları zengin bir ülke olmasına rağmen uygulanan ambargolardan dolayı teknoloji noksanlığı vardır. Dünyanın en zengin ülkelerinden gaz ve petrol bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden olmasına rağmen gaz ithal eden bir ülkedir neticede. Çünkü teknoloji yetersizliğinden dolayı. Onun için bu gerginliğin diplomatik yollarla çözülmeye başlaması herkesin takdir etmesi gereken bir unsurdur. Bunu biz takdirle karşılıyoruz ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber7



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs