En Sıcak Konular

'Kaportası dökülen arabayla yola devam edemeyiz'

30 Nisan 2015 18:05 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık sistemine ilişkin, "Artık motoru tekleyen, kaportası dökülen, her tarafından ses gelen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Ankaradaki otobüsçü ve minibüsçü esnafıyla bir araya geldiği toplantıda, bugüne kadar uygulanan parlamenter sistemin miadını doldurduğunu ifade etti.
 
Yeni Türkiye'nin bir zemine oturtulması gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Bu nedir? Bu da yeni anayasadır. Yeni anayasayı birlikte yapalım diye gayret ettik. Ama Anamuhalefet, maalesef, her türlü engeli koydu. Diğerleri aynı şekilde her türlü engeli koydular. Ortada artık bir gerçek var, demek ki 400'ün verilmesi lazım. 400'ü verin ve yeni anayasa rahatlıkla kurulsun. Şunu da söyleyeyim: Ben, her partiye eşit mesafedeyim. Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin.
 
'Devletin içine virüs sokmak isteyenler'
 
Milletimizi parçalamak isteyenlere, bayrağımızı maalesef yakmak isteyenlere, vatanımızı bölmek isteyenlere, devletimizin içine maalesef virüsler sokmak isteyenlere, paralel yapı gibi, işte dün Milli Güvenlik Kurulu toplantısında artık Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin içerisine girmesiyle ilgili tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Artık asla bunlara taviz yok. Eski Türkiye, onların işine geliyor olabilir ama milletimin faydasına asla değildir."
 
"2023 hedeflerimize doğru tam gaz yolumuza devam etmeliyiz"
 
Başkanlık sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
 
"Başkanlık Sistemi, Türkiye'nin akıntıya karşı kürek çekmeye çalışmak yerine, akıntının gücünü arkasına almasının adıdır. Artık motoru tekleyen, kaportası dökülen, her tarafından ses gelen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz. Hele bir de bu arabanın benzini, mazotu, gazı bitmek üzereyse; onunla en fazla yakındaki bir akaryakıt istasyonuna gidebilirsiniz. Zorlarsanız, yolda kalırsınız.
 
Türkiye, şu anda her tarafı dökülen ve yakıtı da bitmek üzere olan bir sistemle yoluna devam etmeye çalışıyor. Araba, 'beni değiştir' diye bağırıyor. Yakıt lambasının ışığı da yanalı epeyce oldu. Onun için, 7 Haziran seçimleri Türkiye için, en yakın akaryakıt istasyonu vazifesi görecektir. Hemen ardından da sistemi değiştirip, yani arabayı yenileyerek 2023 hedeflerimize doğru tam gaz yolumuza devam etmeliyiz."
 
"Kültürümüzde şoför esnafı delikanlı adamdır"
 
Erdoğan, "Bizim kültürümüzde şoför esnafı delikanlı adamdır, adam gibi adamdır, baba adamdır. Vakarıyla, dikkatiyle, özeliyle, ahlakıyla diğer tüm şoförlere tüm insanlara örnek olandır. İçinizde bu imaja zarar veren varsa onları yola getirmek en başta sizin göreviniz" dedi.
 
"Bunların dine yaklaşımı ortada"
 

"Dini sorunlarımızın yürütüldüğü yer neresidir? Diyanet İşleri Başkanlığımızdır, değil mi? Bir siyasetçi, sözde siyasetçi, ‘biz gelince Diyaneti kaldıracağız’ diyorsa bunların dine yaklaşımı nedir?" diye soran Erdoğan, "İşte ortada. Bu ülkede bizim dini değerlerimize hakaretler, saldırılar yapılıyor da bunlara karşı birileri sessiz kalıyorsa, işte bu millet bunu en iyi şekilde değerlendirecektir diye inanıyorum" şeklinde konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Birtakım partiler hala eski Türkiye’yi ihya etmenin çabası içinde. Ne diyorlar? ‘imam hatip okullarını kapatacağız.' Milletin açtığı imam hatip okullarını nasıl kapatırsın? Bir taraftan 'biz Atatürk’ün partisiyiz' diyor ama Atatürk’ün açtığı imam hatip okullarını kapatacakmış."
 
"Ben milletin tarafındayım"
 
"Artık cumhurbaşkanlığı makamında vesayetin muhafızı değil, milletin bizzat kendi eliyle yetki verdiği kendi temsilcisi var" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu milletin, bu ülkenin kazanımlarını savunmak, benim en başta gelen görevimdir. Bunun tarafsızlıkla bir ilgisi yoktur. Bu, milletin tarafında olmanın, milletin yanında olmanın en başta gelen şartıdır. Ben herhangi bir partinin tarafında değilim, tercihim vardır o ayrı bir konu. Ben milletin tarafındayım" şeklinde konuştu.

aa





 

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs