En Sıcak Konular

'Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz'

30 Nisan 2015 18:30 tsi
'Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz' Başbakan Davutoğlu, "Ne inancı taşırsan taşı ama biz Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek" dedi.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü ilan ederek, tatil ettiklerini belirterek, "Herkese sesleniyorum: Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın, sembolik olarak gidip bir saygıda bulunacaklarsa tamam ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz" dedi.
 
Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Biz böyle dedik, barış çağrısı yaptık, bu HDP'nin eş başkanı var ya, diyor ki; 'Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal' Yahu bu nasıl söz. İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. Ne inancı taşırsan taşı ama Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz."
 
Davutoğlu, Kabe'nin, Türk'ün de Kürt'ün de Sünnisinin de Alevisinin de yüreğinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
"Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. Bu ülkede isteyen inanır, isteyen inanmaz. İsteyen anarşist olur, isteyen ateist. Ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğuda samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi vekil adayı göstereceksin, batıda Taksim'e çıkıp 'burası bizim için Kabe'dir' diyeceksin. Bu millet sana inanır mı? Gönlü Filistin aşkıyla yanan Türk, Kürt kardeşlerimize sesleniyorum, diyor ki 'Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa.' Yahu sen İsrail'in sözcüsü müsün? Kudüs bizim için kutsal, bizim için. Bu millet Kabe'nin adını duyduğunda ayağa kalkar, kıyama kalkar; Kudüs'ün adını duyduğunda aşkla yürür. Biz kutsal değerlerimizi çiğnetmeyiz. Bunu öğrenecekler. Birisi 'diyaneti kaldıracağız' diyor, öbürü, Kılıçdaroğlu yeni bir matematik formülü geliştirmiş, 1+8+4. 28 Şubat'ın kesintisiz 8 yılını, gizli bir şekilde tekrar gündeme getiriyor. Yani 8 demek, imam hatiplerin ortaokulunun kapanması demek. İzin verir miyiz? Bir daha 28 Şubat'ı getirebilirler mi? Bir daha bu memlekette 28 Şubat zulmüne bu millet izin verir mi? Bütün gençler bizimle ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz."
 
"Vatanın bölünmesine izin vermeyiz"
 
Niğdelilere yönelttiği "HDP'ye destek veren CHP'ye oy verir misiniz? HDP ile koalisyon kurmaya hazırlanan CHP'ye oy verir misiniz?" sorusuna olumlu yanıt alan Davutoğlu, "Kuramazlar, niyetlerini söylüyorum size. İkisi bir araya gelecek; Kabe'ye saygısızlık yapanlar, Diyaneti, din derslerini kaldırmak isteyenler el ele verecekler, bu ülkeyi idare edecekler öyle mi?" diye seslendi.
 
CHP ve HDP'ye "Paralel Yapı"nın da destek verdiğine işaret eden Davutoğlu, alandakilere "Büyük oyun bu. AK Parti gitsin, Türkiye düşüşe geçsin, bu beyefendiler de sefa sürsün. Büyük oyunu bozmaya var mısın? Kim tuzak kurarsa kursun, tuzaklarını başlarına çalmaya var mısın? Milli iradeyi egemen kılmaya var mısınız?" diye sordu. Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"MHP'ye gelelim. Buralara gelip 'milliyetçilik' demek kolay. Biz 780 bin kilometrekarede bu al bayrağı dalgalandırıyoruz. Bu al bayrağı, bu kampanyada biz Niğde'de de dalgalandıracağız, Hakkari'de de Edirne'de de Rize'de de Artvin'de de, her yerde. Bu al bayrağın sahibi millet. Milletin seçtiği iktidar kim? AK Parti. Eğer MHP gerçekten bütün vatanın birliğinden bahsediyorsa, her yere gitsin, herkesle konuşsun. Vatan bir ve beraberdir. Bölünmesine hiçbir şekilde izin vermeyiz. Bütün bir vatan sathını tek bir yürek haline getireceğiz."
 
"Türiye'deki herkes Kabe'yi ayrı bir yerde tutar gönlünde"
 
Başbakan Davutoğlu, partisinin Aksaray'daki mitinginde yaptığı konuşmada, "Bugün bir küstah daha çıktı. Yarın için barışçıl gösteriye evet diyoruz. Selahattin Demirtaş varya hani şu HDP Eş Başkanı, doğuda dindar batıda ateist görünen ya da başka türlü görünen kendi bilir. İster inansın ister inanmasın ne dedi biliyor musunuz? "Taksim bizim için Müslümanların Kabe'si gibidir, Yahudilerin Kudüs'ü gibidir." Bre gafil, önce Türkiye ol, Türiye'deki herkes Kabe'yi ayrı bir yerde tutar gönlünde" şeklinde konuştu.
 
"CHP, HDP ve paralel bir arada tuzak kuruyorlar"
 
"Bu CHP, HDP ve paralel, bir arada bir tuzak kuruyorlar" diyen Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
 
"CHP'liler diyor ki 'HDP'lilerin barajı geçmesine yardımcı olacağız'. CHP Hakkari milletvekili adayları, HDP'nin geçmesi için çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı öyle söylüyor, 'Geçmeli' diyor. Paralelciler, bu milletin mukaddesatını istismar eden o paralelciler, arka kapıdan girip, HDP'li belediye başkanıyla görüşüyor. Ne görüştünüz? Ne görüştünüz? Hangi tuzağı kurdunuz onu açıklayın."
 
"Bu milletin evlatlarını başörtülü-başı açık diye ayırt ediyorlardı"
 

Davutoğlu, "28 Şubat'ta ne yapıyorlardı? Bu milletin evlatlarını, başörtülü-başı açık diye ayırt edip üniversite kapılarının girişinde, başörtülüleri ikna odalarına alıyorlardı. Şimdi o ikna odalarına alanlar Meclis dışında kaldılar ama başörtülü, başı açık bacılarımız omuz omuza Meclis'e, giriyorlar" ifadelerinri kullanarak, "Bu kardeşliği kim sağladı, başörtülü-başı açık ayrımını kim kaldırdı? İşte bizim davamız bu. Nasıl bu bacılarımız arasında başörtülü, başı açık var, her yerde olacak. Her yer milletin evlatlarına açık olacak" dedi.

aa






Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,252 µs