En Sıcak Konular

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'den skandal açıklama

30 Nisan 2015 17:05 tsi
Manisa’da polis, eğitim faaliyeti yapan bazı derneklere yönelik bu sabah saatlerinde baskın düzenlemişti. Operasyon hakkında konuşan Emniyet Müdürü Ceren'in açıklamaları 'skandal' olarak nitelendirildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Milenyum Memurlar Derneği, Aktif Eğitimciler Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Manisa Çalışanlar Derneği'ndeki arama sürerken el konulan bazı bilgisayar kayıtları ve dokümanlara el konuldu.
 
MASİAD'daki el konulan kayıt ve dökümanlar üç bavul içerisinde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
"ZORLA YARDIM SÖZ KONUSU OLAN DURUMLAR VAR"
 
Aramalarla ilgili bir açıklama yapan Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Ankara'da bir polis aracının çalınmasıyla başlayan soruşturmanın ardından açılan davanın iddianamesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilk defa Gülen Cemaati için 'Fethullahçı Terör Örgütü' tanımlaması yaptığına dikkati çekip, "Şimdi örgütün kontrol ve denetiminde olan derneklerde arama ve el koyma işlemleri başlattık. Bugüne kadar bağış, himmet, kurban ve kurs parası adı altında örgüte yardım olarak alınan paralar söz konusu. Amacımız yaptıkları çalışmalara devam edememeleridir.
 
Manisalı hayırseverleri ve bu işe bugüne kadar gönül verenlerden artık dönmelerini istiyoruz.
 
Bundan sonra yaptıkları örgüte yardım ve yataklık etmektir. Bunu bilmelerini istiyoruz. Bugüne kadar gönül verip, yardım edip pişman olanları da polise bilgi ve ifade vermeye davet ediyoruz. Direnen gruplar olabilir, 'hodri meydan' diyoruz.
 
Birçok şeyi çok iyi biliyorum. Delillendirme safhasındayız. PKK gibi, operasyonlarımız bu işi bitirene kadar devam edecek. Zorla yardım söz konusu olan durumları var. Pos cihazıyla taksitle yardım yaptırılma söz konusu. Operasyonlarımız devam edecek. Deliller toplanıp, birleştirildikten sonra savcılarımızın gereken işlemi yapacağını biliyoruz" dedi. (Zaman)
 
AA, HABERİ BÖYLE GÖRDÜ
 
Anadolu Ajansı'nın (AA), Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in ilgili açıklamalarını verdiği haberde kullandığı dil dikkat çekti.
 
İşte, AA'nın 'Paralel yapı' vurgulu o haberi:
 
MANİSA (AA) - Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Paralel Yapı'nın "terör örgütü" olarak tescillendiğini, mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Bu derneklere bundan sonra bağış yapacak, kurban ve burs paralarını verecek kişilerin, terör örgütüne yardım yaptıklarını anlamaları gerekiyor" dedi.
 
Ceren, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sabah "arama" ve "el koyma" kararları kapsamında Aktif Eğitimciler Derneği, Milenyum Memurlar Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Manisa Çalışanlar Derneği'ne operasyon yapıldığını belirtti.
 
Operasyonun, Manisa'daki Paralel Yapı'ya yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirildiğini, arama ve el koyma kararının bulunduğunu, yakalama kararı olmadığını ifade eden Ceren, şunları söyledi:
 
"Manisa’da bu işin tüm uzantılarını inceleyeceğiz. Bu derneklere bundan sonra bağış yapacak, kurban ve burs paralarını verecek kişilerin, terör örgütüne yardım yaptıklarını anlamaları gerekiyor. O sebepten dolayı bugüne kadar bu derneklere gönül vermiş kişilerin bunları görmeleri ve bundan dönmeleri önemlidir. Bunları görüp de pişman olanların bir an önce, iş işten geçmeden Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi vermelerini istiyoruz. Bundan sonra yardım yapan kişiler, yapılan yardımların örgüte yardım ve yataklıktan dolayı işlem yapılacağını bilsinler. Manisa’da bu işi temizlemeye kararlıyız. Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Paralel Yapı'nın uzantıları bu işten bir an önce ellerini çeksinler."
 

Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,582 µs