En Sıcak Konular

Erdoğan'a hakaret davası

30 Nisan 2015 15:52 tsi
Tekirdağ'daki "Sessiz Çığlık" eyleminde yaptığı konuşmada, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılanan emekli Tuğamiral Türker Ertürk 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. - Mahkeme, Ertürk'ün cezasını erteledi

Tekirdağ'da geçen yıl düzenlenen "Sessiz Çığlık" eyleminde yaptığı konuşmada, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılanan Tuğamiral Ertürk 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ertürk'ün cezası ertelendi.

Tekirdağ 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, sanık Ertürk ve avukatı Selin Gürel ile müşteki Erdoğan'ın avukatı Ali Gümüş katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Ertürk, görüşlerinin siyasi olduğunu ifade ederek, "Müştekiyi idari tasarruflarından dolayı siyasi olarak eleştirdim. Savunmalarımda da tek tek örnekler verdim. Hakaret etmedim. Eleştiri hakkımı kullandım, beraatimi istiyorum" dedi.

Müşteki Erdoğan'ın avukatı Ali Gümüş, Türk Ceza Kanunu'nun "hakaret" başlıklı 125. maddesinin "şerefe karşı işlenen" suçlarla ilgili olduğunu belirterek, "Maddenin gerekçesinde toplum nazarında küçük düşürmeye yönelik faşist ibareleri suçu oluşturmaktadır. İddianamenin devamında şerefe yönelik sözler de vardır. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tarafların soruşturmanın genişletilmesi yönünde talepleri bulunmaması üzerine hakim Recep Baş, davayı karara bağladı.

Baş, Türker Ertürk'ü, Erdoğan'a hakaret suçundan TCK'nın 125. maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Alenen işlenmesi nedeniyle cezayı 1 yıl 2 aya çıkaran Baş, cezayı "sanığın sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, nedamet göstermesi ve verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini" gözeterek, 11 ay 20 güne indirdi.

Sanığın sosyal durumu ve yargılama sırasında sergilediği tutumu göz önüne alan hakim Baş, cezayı, sanığın, tekrar suç işleyemeyeceği konusunda olumlu vicdani kanaat oluştuğundan erteledi.

- Ertürk'ten adliye önünde açıklama

Tuğamiral Türker Ertürk, duruşmanın ardından adliye önünde yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2014'te Tuğlalı Park'ta düzenlenen "Sessiz Çığlık" eylemindeki konuşmasında Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığını anlattı.

Sözlerinin hakaret unsuru içermediğini savunan Ertürk, "Beni susturmak, sindirmek istiyorlar. Mustafa Kemal'in askeri asla susmaz. Biz kefen de giyeriz, biz seve seve bu vatan için, Mustafa Kemal Atatürk için ölüme de gideriz. Mahkemede bunun bir hakaret olmadığını, bir siyasi değerlendirme olduğunu, Tayyip Erdoğan'ın idari tasarruflarını eleştirdiğimizi, siyaseten anayasal hakkımızı, ifade özgürlüğümüzü kullandığımızı söyledik. Ama kafi gelmedi" diye konuştu.

AA



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    142,102 µs