En Sıcak Konular

Yurtdışında 112 noktada oy kullanılacak

30 Nisan 2015 13:14 tsi
7 Haziran seçimleri için Avrupa'da 57, diğer ülkelerde ise ise 55 noktada sandık kurulacak

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için Avrupa'da 57 noktada, diğer ülkelerde ise ise 55 noktada oy kullanılabilecek. Almanya'da 1 milyon 404 bin 987 seçmen 13 temsilcilikte, Fransa'da 311 bin 796 kişi 6 temsilcilikte oy verecek.

Sandıklar, temsilciliklerin bulunduğu kentlerde kurulacak. Büyükelçilik ve Konsoloslukların oy kullanımı için yetersiz kaldığı yerlerde, spor salonu, okul, fuar alanı gibi alanlarda oy kullanılacak.

Almanya Hannover'de "Fuar Alanı", Münih'te "Arnulf str.62, 80335" adresi, Essen'de "Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Salonu", Nürnberg'de "Grundig İntermedia Gmbh yerleşkesi içindeki salon", İngiltere Londra'da "Olympia Central", Finlandiya Helsinki'de "Wanha Satama Fuar ve Kongre Merkezi", Hollanda Rotterdam'da "De Broodfabriek Exo Merkezi", Deventer'de "De Scheg Spor Merkezi", İsveç Stokholm'de "Kistamassan Fuar Alanı" oy kullanma noktaları olacak.

Diğer ülkelerde büyükelçilik ve başkonsolosluklarda oy verilecek.

Almanya'da 1 milyon 404 bin 987 Türk 8-31 Mayıs arasında toplam 67 sandıkta oy kullanacak. Almanya'da ayrıca Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Karlsruhe, Köln, Mainz, Münster, Stuttgart başkonsolosluklarında oy verilecek.

ABD'de Boston, Houston, Los Angeles, Miami, New York, Şikago başkonsoloslukları ile Vaşington Büyükelçiliğinde kurulacak 11 sandık, 90 bin 741 Türk için 16-31 Mayıs arasında oy kullanma noktaları olacak.

Avustralya'da 41 bin 126 vatandaş, Kanberra Büyükelçiliği, Melburn ve Sidney başkonsolosluklarında kurulacak 3 sandıkta, Avusturya'da 107 bin 336 vatandaş Bregenz, Salzburg, Viyana başkonsolosluklarındaki 7 sandıkta 8-31 Mayıs arasında oy verecek.

Belçika'da 131 bin 104 Türk Anvers ve Brüksel başkonsolosluklarındaki 6 sandıkta, Fransa'da 311 bin 796 Türk Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nantes, Paris ve Strazburg başkonsolosluklarındaki 16 sandıkta 8-31 Mayıs arasında oy kullanacak.

Birleşik Krallık'ta 84 bin 559 Türk Edinburg Başkonsolosluğu ile Londra "Olympia Central"daki 51 sandıkta 30-31 Mayıs'ta, Çin'de bin 852 kişi, Guangzhou, Hong Kong, Şanghay başkonsoloslukları ile Pekin Büyükelçiliğinde kurulacak 4 sandıkta 31 Mayıs'ta oy verecek. Rusya'da 11 bin 22 Türk sandık başına gidecek. Moskova Büyükelçiliği ile Kazan, Novorossiysk ve St. Petersburg başkonsolosluklarında kurulacak 7 sandıkta 30-31 Mayıs'ta oy kullanılacak.

İsviçre'de 91 bin 950 kişi, Bern Büyükelçiliği, Cenevre ve Zürih başkonsolosluklarındaki 7 sandıkta, KKTC'de 94 bin 816 kişi Lefkoşa'daki 5 sandıkta, Danimarka'da 32 bin 381 kişi Kophenag Büyükelçiliğindeki 2 sandıkta 8-31 Mayıs arasında oy kullanmaya gidecek..

Norveç'te 7 bin 915 vatandaş Oslo Büyükelçiliğindeki 1 sandıkta 22-31 Mayıs arasında, Romanya'da 6 bin 193 vatandaş Bükreş Büyükelçiliği ve Köstence Başkonsolosluğundaki 4 sandıkta 28-31 Mayıs arasında oy kullanacak.

DİĞER ÜLKELER

Yurtdışında oy verilecek diğer ülkeler ve oy verme noktaları ile oy verilecek tarihler şöyle:

29-31 Mayıs: Bulgaristan Sofya Büyükelçiliği ile Burgaz ve Filibe başkonsoloslukları, İtalya Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu, Kanada Ottava Büyükelçiliği ve Toronto Başkonsolosluğu, Suudi Arabistan Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu, Türkmenistan Aşkabat Büyükelçiliği.

30-31 Mayıs: Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Büyükelçiliği ve Dubai Başkonsolosluğu, Bosna-Hersek Saraybosna Büyükelçiliği, Cezayir Cezayir Büyükelçiliği, İsrail Telaviv Büyükelçiliği, Kazakistan Astana Büyükelçiliği ile Aktau ve Almatı başkonsoloslukları, Kırgızistan Bişkek Büyükelçiliği, Makedonya Üsküp Büyükelçiliği, Yunanistan Atina-Pire, Gümülcine, Rodos, Selanik başkonsoloslukları.

31 Mayıs: Arnavutluk Tiran Büyükelçiliği, Azerbaycan Bakü Büyükelçiliği ile Gence ve Nahçivan başkonsoloslukları, Bahreyn Manama Büyükelçiliği, Çek Cumhuriyeti Prag Büyükelçiliği, Güney Afrika Pretorya Büyükelçiliği, Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği, Batum Başkonsolosluğu, İrlanda Dublin Büyükelçiliği, İran Tahran Büyükelçiliği, Tebriz ve Urumiye başkonsoloslukları, İspanya Barselona Başkonsolosluğu ve Madrid Büyükelçiliği, Japonya Tokyo Büyükelçiliği, Katar Doha Büyükelçiliği, Kosova Priştine Büyükelçiliği, Kuveyt Kuveyt Büyükelçiliği, Lübnan Beyrut Büyükelçiliği, Macaristan Budapeşte Büyükelçiliği, Özbekistan Taşkent Büyükelçiliği, Polonya Varşova Büyükelçiliği, Mısır Kahire Büyükelçiliği ve İskenderiye Başkonsolosluğu, Sudan Hartum Büyükelçiliği, Tayland Bangkok Büyükelçiliği, Ukrayna Kiev Büyükelçiliği ve Odesa Başkonsolosluğu, Umman Muskat Büyükelçiliği, Ürdün Amman Büyükelçiliği, Yeni Zelanda Wellington Büyükelçiliği.

Kaynak: AA



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs