En Sıcak Konular

'KKTC milli vicdanlarda vatan olarak mühürlenmiştir'

30 Nisan 2015 09:45 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İster yavru diyelim ister kardeş diyelim; KKTC milli vicdanlarda vatan olarak mühürlenmiş, Türk milletinin Akdeniz'deki incisi olmuştur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tarihini bilmeyen toplumların talihinin de yaver gitmeyeceği gibi yaşadıkları coğrafyalarda tutunmalarının da çok güç olacağını belirtti.
 
Var olmak için katlanılan sıkıntıları önemsemeyen, ödenen bedelleri ruhunda ve şuurunda duymayanlar için geleceğin zifiri karanlık olduğunu ifade eden Bahçeli, "Vatan kavramına yabancı ve uzak duranların, tarihin yüklediği sorumlulukları idrak edemeyenlerin yolu her zaman fırtınaya açılacaktır. KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ve sonrasında yaşanan tartışma ve polemik kabusu ister istemez bana bunları düşündürdü. Kıbrıs, bize ecdat yadigarı vatan toprağıdır." ifadeledini kullandı.
 
Adada adil, eşit, kalıcı ve barışçı bir temelde; iki toplumlu, iki kesimli bir devlet oluşturulmasının geciktikçe istismar ve inkar siyasetinin durmayacağı görüşünü belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Kıbrıs Türklüğü çözüm yorgunudur. Bitmeyen, netice almayan, yılan hikayesine dönen müzakereler aslında Türklüğün tasfiyesine odaklıdır. Esasen dayatılan çözümsüzlüktür, gerçekte planlanan Türksüz bir Kıbrıs, Türkiye'den koparılmış bir Kıbrıs varlığıdır.
 
KKTC’nin 4. Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı önce bu tabloyu özümsemeli, 'yavru büyümek istiyor' demeden önce tarihi tehlikeleri idrak etmelidir. Yavru-anavatan çekişmesi samimiyetten uzak, meseleleri omurgasından kavrayan milli yoruma terstir. İster yavru diyelim, ister kardeş diyelim; KKTC milli vicdanlarda vatan olarak mühürlenmiş, Türk milletinin Akdeniz'deki incisi olmuştur.
 
Her şeye rağmen KKTC'nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı'na başarılar dilerken, yürümeden koşmaya çalışmasının akıllıca olmadığını hatırlatırım. 'Ağzından çıkanı kulağın duysun' diyerek KKTC'ye ayar vermeye gayret eden malum şahıs, bugüne kadar ne ağız, ne de kulak bırakmıştır.
 
Fakat Türk milleti de, inanıyorum ki yakında enkaz ve hezimet dolu yıllardan eser ve iz bırakmayacak, adalet son sözü söyleyecektir."

aa


Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs