En Sıcak Konular

DHKP-C Paralel'in elinde palazlanmış

30 Nisan 2015 08:51 tsi
DHKP-C Paralel'in elinde palazlanmış Paralel medyanın, 'Deneyimli polisler tasfiye edildi, terör azdı' propagandası, istatistiklerle yalanlandı.

2011-2013 arasında, 11 silahlı ve bombalı DHKP-C eylemi sırasında, emniyette görev yapan kilit isimlerin pek çoğu, Paralel Yapı sanığı.

Paralel Yapı'nın "Tecrübeli polisler tasfiye edildi, güvenlik zafiyeti oluştu" propagandası 'fos' çıktı. İstatistikler, terör örgütü DHKP-C'nin Paralel polis şeflerinin görevli olduğu dönemde palazlandığını ortaya koydu. Karanlık güçlerden aldığı talimatlarla hareket eden örgütün, İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri yapan Erol Demirhan ve Serdar Güldalı ile Yurt Atayün ve Ömer Köse döneminde eylemlerini artırdığı belirlendi. 2011- 2013 yılları arasında, 11 silahlı ve bombalı eyleme imza atan örgütün 4 güvenlik görevlisini şehit ettiği kayıtlara geçti.

'YİĞİT OLSA, TERÖRİSTİ YAKALARDI'

Türkiye'nin 90'lı yıllarda tanıştığı terör örgütü DHKP-C, geçen 31 Mart'ta İstanbul Adalet Sarayı'nda savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ve ardından AK Parti ile İstanbul Emniyeti'ne yönelik saldırıları ile yeniden gündeme geldi. Ülke bu saldırılarla sarsılırken, karanlık güçlerle anılan örgütün kanlı eylemleri Paralel Yapı'nın adeta iştahını kabarttı. Paralel örgüt, DHKP-C'nin saldırılarının suçunu devlete yükleyip "Tecrübeli polisler tasfiye edildi, güvenlik zafiyeti oluştu" propagandasını yaydı.

İLK 2 SALDIRIDA, ATAYÜN MÜDÜRDÜ

Paralel medya, savcı Kiraz'ın rehin alındığı fotoğraflar internette paylaşıldıktan 5 dakika sonra, Paralel Yapı şüphelisi emniyet amiri Kadri Cemil Yiğit'in teröristi gözlerinden tanıdığını yazarak, "Yiğit dışarda olsaydı teröristleri yakalardı" yalanını pompaladı. Böylelikle DHKP-C üzerinde toplanması gereken dikkat başka yerlere kaydırılıp devlet suçlu ilan edildi. Ancak, terör örgütü DHKP-C ile ilgili ortaya çıkan istatistikler Paralel Yapı'nın yalanlarını ifşa etti.

"Teröristi gözlerinden tanıyan" Kadri Cemil Yiğit'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de DHKP-C'den sorumlu büro amiri olarak görev yaptığı 2 yıl içinde, karanlık örgütün 11 büyük silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirdiği belirlendi. 2011-2013 yılları arasındaki bu saldırılardan ilkinde İstanbul İstihbarat Şube Müdürü'nün Erol Demirhan, diğer 10'unda ise İstanbul İstihbarat Şube Müdürü'nün Serdar Güldalı olduğu tespit edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürü'nün (TEM) ise ilk 2 saldırıda Yurt Atayün, diğer 9 olayda Ömer Köse olduğu saptandı. Böylece, Paralel örgütün yalanlarının aksine, karanlık örgüt DHKP-C'nin aslında Paralel Yapı mensubu polis şeflerinin görev yaptığı dönemde palazlandığı da ortaya çıktı. Nitekim, bu polis şeflerinden Atayün, Köse ve Demirhan geçen aylarda Paralel Yapı'ya yönelik soruşturmalarda silahlı terör örgütü üyeliği, casusluk, darbeye teşebbüs, yasadışı dinleme ve resmi belgede sahtecilik suçlarından tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne konuldu. Güldalı ve Yiğit ise halen tutuksuz yargılanıyor.

PARALEL PROPAGANDAYI YALANLAYAN İSTATİSTİK
 
Nisan 2011 Kâğithane MHP İlçe başkanlığının bombalanması.

Eylül 2011 Esenler Polis Merkezi'nin bombalanması ve silahla taranması.

Mayıs 2012 Fatih'te Mc Donald's'ın bombalanması.

Haziran 2012 Sarıyer İstinye Polis Merkezi'nin bombalanması ve silahla taranması.

Haziran 2012 Gaziosmanpaşa'da bulunan bir büfenin taranması sonucu polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesi.

Haziran 2012 Sarıyer'de polise silahlı saldırı.

Eylül 2012 Gazi Polis Merkezi'ne canlı bomba saldırısı, polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edilmesi. (DHKP/C'den sorumlu büro amiri olarak Kadri Cemil Yiğit'in yerine İlhan Polat var)

Aralık 2012 Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'nin bombalanması ve silahla taranması.

Aralık 2012 Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Polis Memuru Mücahit Daştan'ın şehit edilmesi.

Şubat 2013 Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bombalı eylemi sonucu güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun şehit edilmesi, NTV muhabiri Didem Tuncay'ın yaralanması.

Mart 2013 Adalet Bakanlığı binasının bombalanması, eşzamanlı olarak AK Parti Genel Merkezi'ne LAV silahlı saldırı.

Sabah
 



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs