En Sıcak Konular

HDP milletvekili adayı koruma talebinde bulundu

29 Nisan 2015 20:30 tsi
HDP Rize 2. sıra milletvekili adayı Karafazlı Kurşun, kendisi ve ailesini hedef gösterdikleri iddasıyla bazı akrabaları hakkında suç duyurusunda bulunarak koruma talep etti.

HDP Rize 2. sıra milletvekili adayı Selda Karafazlı Kurşun, babası Gençağa Karafazlı ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.
 
Savcılıktan koruma talebinde de bulunan Kurşun, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adaylık sürecine başladığı dönemden itibaren sosyal medya ve telefonuna gelen tehditler olduğunu belirterek, bunları çok ciddiye almadıklarını söyledi.
 
Geri adım atmalarının söz konusu olmadığını belirten Kurşun, "HDP yasal bir parti ve ben de 2. sıra milletvekili adayıyım. Yasal bir partiyi terör örgütü gibi gösteren ve beni de terör örgütü üyesi gibi göstermeye çalışan, aynı soyadı taşıdığı bir kaç kişinin açıklaması beni derinden yaraladı. Maalesef süreç bu konuma geldi" dedi.
 
Karafazlı Kurşun'un babası Gençağa Karafazlı da söz konusu basın toplantısında hedef gösterme ve tahriği olduğunu belirterek, sosyal medya üzerinden de çeşitli tehditlerin sürdüğünü söyledi.
 
Bazı kesimlerin "provokasyon girişimi" yapmaya çalıştığını savunan Karafazlı, "Açıklama yapan kişilerin bir araya gelerek böyle cümle kurma ve açıklama yapma yetenekleri yok. Gelinen nokta bir provokasyon olduğunu gösteriyor. Sosyal medyadaki tepkiler, provokasyon olduğunu ortaya koyuyor. Cumhuriyet savcılığına gelerek suç duyurusunda bulunduk ve aile olarak koruma talep ettik" diye konuştu.
 
Rize'de Selda Karafazlı Kurşun'un HDP'den Rize 2. sıra milletvekili adaylığının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen bazı yakınları, Kurşun'u akrabalıktan çıkardıklarını açıklamıştı.

aa


Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs