En Sıcak Konular

Binlerce memuru sevindiren flaş gelişme!

29 Nisan 2015 14:17 tsi
2 milyon 800 bin memura güzel haber! Memurların kıdem aylığı hesaplamasında 25 yıl şartı kaldırılıyor.

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, memurların kıdem aylığı hesaplamasında, 25 yıl sınırının kaldırılarak hesaplamanın çalışılan yıl üzerinden yapılması talebiyle Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurduklarını açıkladı. Talep yaklaşık 2 milyon 800 bin memuru ilgilendiriyor.
Tonbul, yaptığı açıklamada, kıdem aylığının memur maaşının unsurlarından birisi olduğunu söyledi. Belli bir gösterge rakamının her bir hizmet yılı için aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak toplam rakama "kıdem aylığı" denildiğini hatırlatan Tonbul, kıdem aylığı tutarının 25 yıl ve daha fazla hizmet süreleri için de aynı olduğuna dikkati çekti.

"ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI"

Mevcut uygulamaya göre, 30 yıl çalışan bir memurun bile kıdem aylığının 25 yıl üzerinden hesaplandığını ve 500 katsayının üzerine çıkamadığını vurgulayan Tonbul, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce bu durum Anayasanın 'eşitlik' ilkesine aykırı. Hatırlanacağı üzere Anayasa Mahkemesi bir süre önce, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıl sınırıyla ilgili kararı iptal etti. Kıdem aylığı hesaplamasında da bu duruma benzer bir eşitsizlik söz konusu. Bu eşitsizliğin giderilmesi için SGK'ya resmi yazıyla başvurduk. Bu talebimiz yaklaşık 2 milyon 800 bin memuru ilgilendiriyor. SGK'nın talebimize olumlu yanıt vermemesi halinde, kıdem aylığı hesaplanmasındaki bu eşitsizliği yargıya taşıyacağız."

Tonbul, kıdem aylığının, çalışılan dönemde maaşı, emekli olunması halinde ise ikramiyeyi ve emekli maaşını etkilediğine dikkati çekerek, söz konusu eşitsizliğin Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle kalıcı olarak ortadan kaldırılacağını söyledi.



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,945 µs