En Sıcak Konular

AK Parti'nin hedefini açıkladı

29 Nisan 2015 11:20 tsi
AK Parti'nin hedefini açıkladı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti'nin hedefini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekili seçimlerinde parti olarak Türkiye genelinde yüzde 50, Bursa'da ise yüzde 60 oy almayı hedeflediklerini kaydetti.

AK Parti genel seçimde ülke genelinde yüzde 50 oy hedefliyor. Hafta sonunu seçim bölgesi Bursa'da geçiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçmenin sorunlarını dinledi. Ardından da Çekirge Polis Evi'nde Sabah'ın sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de Türkiye'nin huzur ve istikrarından rahatsız olan bazı çıkar gruplarının, millete tuzak kurduğunu ileri sürdü.Seçmenin bu çıkar gruplarının kurduğu tuzaklara karşı dikkatli olmasını isteyen Müezzinoğlu, milletin sırtından geçinen gruplarla geçmişten beri mücadele ettiklerini ifade etti.

SANDIK CÖMERTLİĞİ BEKLİYORUZ
 

Türkiye genelinde yüzde 50, Bursa'da ise yüzde 60 oy almayı hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, milletten sandık cömertliği beklediklerini açıkladı. Hedeflerinin ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak olduğunun altını çizen Müzezinoğlu, kişi başına düşen milli geliri 20 bin dolar olan bir Türkiye hedeflediklerini söyledi.

AK Parti'nin kurulduğu 2002 yılından beri iç ve dış odaklarla mücadele ettiklerini anlatan Müezzinoğlu, "Kargaşa çıkartıp milletin sırtından geçinmek isteyenler var. Her seçim döneminde değişik senaryolarla milletin karşısına çıkıyorlar. Bankacılar ayrı, Pensilvanya ayrı hesap yapıyor. Bütün dertleri istikrarsız bir Türkiye. 2002'de genel başkanımızı milletvekili listesinden çıkardılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 parti bir araya geldi millet bunlara yüz vermedi. Ne dedi millet 'istikrar dedi, büyüme' dedi. İstikrarın olması yabancı yatımcıya güven veriyor yatırıma geliyor. Millet istikrarın arkasında durdu" dedi.
 
CHP-MHP–HDP'DEN MİLLETE HAYIR GELİR Mİ?
 
Muhalefet partilerini de eleştiren Müezzinoğlu, son günlerde sıkça konuşulan seçim sonrası koalisyon iddialarını da değerlendirdi. Üç partinin ekonomiyi yönetmekten yoksun olduğunu iddia eden Müezzinoğlu muhalefet partilerinin millete yalan söylediklerini ifade etti. Geçmişte milletin koalisyon hükümetlerinden çok çektiğini hatırlatan Müezzinoğlu, bir gecede milletin yüzde 40 oranında fakirleştirildiğini söyledi.Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

• Daha iyi güzel hedeflerimiz var. Millet kendisine tuzak kuranlara hiç fırsat vermedi, 7 Haziran'da da vermeyecek. Biz niyetin ferasetine inanıyoruz. Milletin vicdanına güveniyoruz. Milletimiz bize hangi oranda destek verirse onun hakkını vermek için elimizden geleni geçmişte olduğu gibi şimdide yapacağız.

• Bazen bize diyorlar ki; Milleti koalisyondan niye korkutuyorsunuz? Millet yaşadı. Unutur mu üçlü koalisyon zamanını? Bedel ödedi millet bedel. CHP şehir hastanelerini AYM'ye taşıdı. 'Niye geciktiniz yapmayacaklar diye' Biz AYM kararını 8 ay bekledik. Muhalefette bunları yapan parti iktidarda ne yapmaz ki? Biz bir taraftan CHP ile uğraşırken diğer taraftan da bazı sivil toplum örgütleri ile mücadele ediyoruz. Milletin hak ve hukukunu savunuyoruz. Millet bunları görmüyor mu? Bu milletin güçlü ve zengin olmasını istemiyorlar.

• Bunlar Türkiye'de şehir hastanelerini yapabilir mi? Bunlar Almanya'da Fransa'da ne varsa Türkiye'de olmasını istemiyorlar. Onların gözünde millet göbeğini kaşıyan adam. Millete kuş beyinli diyorlar. Millete kuş beyinli diyenler kendileri kuş beyinlidir.

İZMİR'DE OYUN BOZULACAK
 
• İzmir'de 900 bin civarında oy aldık. Hedef 1.5 milyon oy almak. Türkiye'nin bütün seçmeni bizim için önemli. 53 milyon 750 bin seçmen var. Hatta ben bir adım ileri gidiyorum oy kullanmayacak olan çocuklar ve gençler bizim için önemli. 78 milyon insanın ortak hedefleri var. İzmir'de oyun bozulacak. Buradan iddia ediyorum 1.5 milyon oy alacağız İzmir'den. İzmir medeniyetini daha ileri noktaya taşıyacak olan AK Parti'dir.
 
HDP SİLAHA KARŞI OLDUĞUNU DEKLARE ETMELİ
 
• HDP bu ülkede meşru siyaset yapmak istiyorsa, silaha, teröre karşı açık net tavır almalı.Bu ülkenin siyasetçiden HDP'den beklediği ülke bütünlüğünden yana durması, bayrağın altında durmaktan onur durması. Silaha karşı teröre karşı durmasıdır. Bu millet HDP'ye oy verse de vermese de beklentisi budur. HDP bunu yaptığı gün Türkiye partisidir. Türkiye partisi olduğunda baraj sorun olmaz. Türkiye partisi olmadığı sürece barajı aşsa da onun siyasi alanı karanlıktır. Karanlık bir tüneldedir. O tünel ona hayır getirmez. Ülkeye hayır getirmez. HDP farklı duruşu ile siyasete üretkenlik sağlamalıdır.







 

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,699 µs