En Sıcak Konular

Camilerde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanacak!

21 Eylül 2007 14:26 tsi
Camilerde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanacak! Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Bardakoğlu, katıldığı bir televizyon programında bundan sonra camilerde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi. İşte Bardakoğlu'nun açıklamaları...

Diyanet işleri başkanı Prof Dr. Ali Bardakoğlu Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı televizyon konuşmasında önemli açıklamalar yaptı.

Bardakoğlu Haber 7 Televizyonunda yayınlanan Doğu Batı Programında gazeteci Sefer Turan’ın sorunlarını yanıtladı.

Bardakoğlu Ramazan’ın Kura ayı olduğunu belirterek bu ayda Kuranı kerimi ya okumalıyız yada dinlemeyiz, Kuranı anlamalıyız ve Kuranı hayata aktarmalıyız dedi.

Haber7'de verilen habere göre, Bardakoğlu Kur’anı Kerim’i okuyarak bilgiye dayalı dindarlığın yeniden inşa edilmesi çağrısı yaptı. “Ramazan, dindarlığı yeniden keşfetmek için büyük bir fırsattır diyen Bardakoğlu Kur’anı Kerim’in herkesi muhatap aldığını belirterek” Kuranı bu çağa aktarmalıyız” diye konuştu.

Türbe ziyaretleri ve lüks otellerde iftar

Ramazan ayında özellikle türbelere ziyaretler esnasında yapılan davranışları eleştiren Bardakoğlu türbe ziyaretinin adabını anlattı ve türbelerden medet umulmaz” dedi.

Lüks otellerde iftar konusunda ise, buna karşı olmadığını söyledi ve ardından da ekledi:”Lüks otellerde iftar verenler bir de fakir fukaraya iftar vermeli”

Diyanet işleri başkanı Ali Bardakoğlu Ramazan gecelerinin eğlenceye dönüştürülmesini de eleştirerek “Ramazan ayının bir eğlence ayı ve mevsimine dönüştürülmesini, böyle sunulmasını pek doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Camiler daha estetik olacak:

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camilerin yapımında rol almayışını bir eksiklik olarak değerlendiren Prof. Bardakoğlu, camilerin alt katlarındaki dükkanları hoş görmediğini, bundan sonra camilerin estetik değerlerin de dikkate alınarak yapılması için bir çalışma başlattıklarını söyledi..

Camilerde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanacak!

Kadınların camilerin bodrum arında ve karanlık yerlerinde yer ayrılmasına karşı çıkan Bardakoğlu bundan sonra kadınların camilerin karanlık bölgelerinden kurtarılacağını ve camilerde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi..

“Din dersi zorunlu olmalı!”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Son günlerin en çok tartışılan okullarda din dersi tartışmalarına ilişkin de son noktayı koydu. Bardakoğlu:

“Okullarımızda zorunlu olarak okutulan din kültür ve ahlak dersleri bu haliyle zorunlu olarak okutulmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Bunda büyük fayda var. Çünkü bu, bir din eğitimi değil din kültürüdür. Din ve ahlakı değerler hakkında verilen bir bilgidir” diyerek din derslerinin zorunlu olarak kalması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun açıklamaları Cumartesi günü akşamı Haber 7 TV’de Doğu Batı Programında ekrana gelecek.



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs