En Sıcak Konular

Kilis sınırında üst düzey önlem

29 Nisan 2015 08:16 tsi
Kilis sınırında üst düzey önlem Kilis'in karşısında, ÖSO ve IŞİD'in ardından YPG de bayrak dikti TSK, olası durumlara karşı önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Kilis sınırında ÖSO ve IŞİD'in ardından PKK'nın Suriye kanadı YPG de bayrak dikerek hendek kazmaya başladı. 114 kilometrelik sınırın 17 kilometrelik alanında 3 ayrı örgütün bayrağı var. Temmuz 2012'de Özgür Suriye Ordusu, hemen karşıdaki Azzez ilçesi ile Esselema Sınır Kapısı'nı ele geçirmesinin ardından kendi bayrağını çekti. Elbeyli ilçesi ile Yavuzlu köyü arasını ele geçiren IŞİD de bölgeye kendi bayrağını dikti. PKK'nın Suriye kanadı YPG ise Afrin ile Deliosman arasındaki bölgeyi ele geçirerek kendi bayrağını çekti. YPG son olarak ise Demiışık köyü karşısında bulunan tepeye 2 bayrak birden dikti. Suriye ile 11 kilometre sınırı bulunan Kilis'in karşısında, sadece 17 kilometrelik bir alanda 3 ayrı örgütün bayrağı dalgalanıyor. Bu arada örgütler, bölgelerini korumak için çevrelerine hendek kazıyor.

HENDEK KAZIYORLAR

Geçtiğimiz günlerde IŞİD'in, Kilis'inYavuzlu köyüne bağlı Ardıçlı mezrası karşısında bulunan Suriye topraklarındaki doğalgaz tesisinin etrafına hendek kazıp telsiz sistemi kurarak büyük bir bayrak asmasının ardından, YPG de Demirışık köyünde, hem IŞİD hem de Türkiye sınırına iş makineleriyle hendek kazmaya başladı. IŞİD ve YPG Kilis sınırına bayraklarını diktiğini gören Türk köylüler de evlerinin çatılarına ve çiftliklerine Türk bayrakları dikti. Güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkaran Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır boyunca devriyeyi sürdürüyor.

Sabah

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs