En Sıcak Konular

Yargıyı sarsacak ikinci tahliye kararı

27 Nisan 2015 14:38 tsi
Yargıda Cemaatçi polislere tahliye krize döndü. 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararında ısrar etti ve karar dosyasını infaz savcılığına geri gönderdi.

Paralel Yapı soruşturmasından gözaltına alınan Cemaatçi 75 kişinin tahliyesi yargı krizine döndü. Tahliye kararı veren 2 hakimin açığa alınması HSYK'da görüşülürken 32. ve 29. Asliye Ceza Mahkemeleri kararlarında direndiler. 32. Asliye Ceza Mahkemesi tahliyeyi tekrar yürürlüğe koyarken 29. Asliye Ceza ise 'yok hükmündeki' kararı 'yok hükmünde' ilan etti.

32. Asliye Ceza Mahkemesi, aralarında STV yöneticisi Hidayet Karaca ve Cemaatçi polislerin de olduğu ve çok tartışılan tahliye kararında ısrar etti. Mahkeme savcılığın gönderdiği dosyayı “Tahliye kararları yerine getirilsin” diyerek infaz savcılığına geri gönderdi.

Yani 32. Asliye Ceza Mahkemesi bir nevi 10 Sulh Ceza Hakimliği'nin "yok hükmünde kararı yok hükmündedir" dedi. Kararında direnen 32. Asliye Ceza Mahkemesi, tahliye karalarını uygulamayan bütün ilgili kişilere Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinde kabul edilen özgürlük ve güvenlik haklarını ihlal etme durumu ile TCK 109. Maddesinde düzenlenen Hürriyet-i Tahdit suçunu işleme durumuyla karşı karşıya kaldıklarını ve aldıkları kararın kesin karar olduğunu hatırlattı.

32. Asliye Ceza mahkemesi kararında şunları belirtti:

"CMK 36/2 Maddesi "İnfaz edilecek kararlar Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilir" hükmü gereğince şüphelilerin tahliyesine yönelik mahkememizin yukarıda numaraları yazılı yedi ayrı değişik iş sayılı kararlarımızın yerine getirilmesi için ilgi sayılı yazınız ile iade edilen tahliye müzekkereleri yazımız ekinde gönderilmiştir.
Gereği rica olunur."

29. ASLİYE : 'YOK HÜKMÜNDEKİ' KARAR 'YOK HÜKMÜNDEDİR
Redd-i Hakim talebine bakan 29. Asliye Ceza Mahkemesi de direniyor. 29. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararını 'yok hükmünde' sayan 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı kararların 'yok hükmünde' saydı. 10. Sulh Ceza Hakimi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak HSYK'ya bildirimde bulundu.

İŞTE ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN O KARARI





Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,564 µs