En Sıcak Konular

''Ziraat Bankası Etiyopya'da ofis açacak''

27 Nisan 2015 13:25 tsi
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Etiyopya'da yurt dışından gelen ilk banka olabilmek için temas sağladık. Ziraat Bankası talebini yaptı, görüşmeler olumlu" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye-Etiyopya İş Forumu" sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Etiyopya'ya yurt dışından gelen ilk bankanın Türk Bankası olacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Zeybekci, konuya ilişkin şu detayları paylaştı:
 
"Ziraat Bankamızın kendileri ile temasını şu an için sağladık. Önce orada bir ofis, ardından da bankacılık yapmakla ilgili lisans alan ilk banka olacağız. Ziraat Bankası talebini yaptı, önce ofis olarak var olacak. Her şeyin olumlu olduğunu biliyorum, bu yıl sonuna kadar olmasının olumlu olacağını düşünüyorum. Orada yatırım yapan kardeşlerimiz bunu hararetle istiyor."
 
Bakan Zeybekci, kurun nisan ayı enflasyonuna etkisine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Kur ne olacak gibi bir tahminde şu ana kadar hiç bulunmadım. Ama kura müdahale etmemek gerektiğini söyledim. Kur bizden kaynaklanan sebeplerden dolayı dalgalanmıyor, tamamen bizim dışımızdaki nedenlerden dalgalanıyor. İhracat, ithalat ve enflasyonla ilgili etkilerinin olması da gayet muhtemel, bunlar sağlıksız şeyler değil, endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum."
 
ABD ekonomisi için aşırı değerli doların uzun süreli sürdürülebilir olmadığını belirten Zeybekci, "Avro/dolar paritesinin uzun süre bu şekilde devam etmesi ABD ekonomisi için uygun değil. Avrupa ekonomisinden de olumlu sinyalleri gelmeye başladı. Bu sinyalleri de bir araya getirdiğinizde parite toparlanmaya başlar diye düşünüyorum. Burada kur Türk lirasının ne olacağını tahmin etmek toto olur" diye konuştu.
 
Kurun nisan enflasyonuna olumsuz etkisinden öte, Türkiye'deki olumlu gelişmelerin nisan enflasyonunda daha etkili olacağı görüşünü paylaşan Zeybekci, "Kurun nisan enflasyonuna etkisi olacaktır ama Türkiye'deki gerek mevsimsel, gerek diğer sektörlerde yaşanan olumlu gelişmeler, kurun etkisini nötralize edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

aa
 

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs