En Sıcak Konular

Nepal yine sallandı

26 Nisan 2015 11:48 tsi
7,9 şiddetindeki depremle yerle bir olan Nepal'de korkutan bir deprem daha yaşandı.

Nepal'de 7,9 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı bin 900'ü geçti, 5 bine yakın yaralı var. 6,7’lik artçı deprem de bugün Nepal ve Hindistan’ı salladı.

Orta Asya'da Çin ile Hindistan arasında yer alan Nepal'de Cumartesi günü Türkiye saati ile 09.11 sıralarında 7,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Nepal hükümeti, şimdiye dek tespit edilebilen ölü sayısının bin 910 olduğunu belirtti. Merkezi başkent Katmandu ile batısındaki Pokhara arasında kalan bölgedeki depremde, 4 bin 625 kişi de yaralı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, yaklaşık 27 milyon nüfusa sahip Nepal'deki 4,6 milyon kişinin depremden etkilendiğini açıkladı.

Yerin sadece 2 kilometre derinliğinde oluşan deprem, ülkede 81 yıldan bu yana yaşanan en büyük yer sarsıntısı oldu. Kırsal kesimde haber alınamayan yerleşim yerleri olduğundan ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Ülkenin tamamında hissedilen deprem, komşu ülkeler Hindistan ve Bangladeş'i de etkiledi. Kuzey Hindistan'da 44, Tibet'te 17 ve Bangladeş'te de en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Dünkü 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından, 6,7’lik artçı deprem de bugün Nepal ve Hindistan’ı salladı. Hindistan'ın Yeni Delhi kenti ve Himalayalar'da hissedilen deprem çığa neden oldu.

TÜRK EKİPLER YOLDA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi'nin (AFAD) koordinasyon ve yönetiminde 65 kişilik arama-kurtarma ekibi, Nepal'e yardım için yola çıktı. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) de, 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı. Ayrıca ABD, İngiltere, Pakistan, Hindistan ve İsrail'den arama-kurtarma ekipleri de afet bölgesine hareket etti.

Al Jazeera



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs