En Sıcak Konular

Ankara yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

26 Nisan 2015 09:50 tsi
Ankara yaptırım uygulamaya hazırlanıyor Ankara, ‘soykırım’ iddiasında bulunan ülkeleri kınamakla kalmayıp yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Konu, yarın yapılması beklenen Bakanlar Kurulu ve 29 Nisan'daki MGK toplantılarında masaya yatırılacak.

Türkiye, 1915 olayları ile ilgili olarak ‘soykırım’ ifadesini içeren ve Türkiye ile Osmanlı İmparatorluğu’nu suçlayıcı açıklamalar yapan ülkelere yönelik yaptırım uygulamayı değerlendiriyor. Bu doğrultuda konunun, yarın yapılması beklenen Bakanlar Kurulu toplantısında ya da 29 Nisan'da gerçekleştirilecek Milli Güvenlik Kurulu'nda ele alınması öngörülüyor. Ankara, ‘soykırım’ ifadesini kullanan Vatikan’dan elçisini çekmiş, Avrupa Parlamentosu, Almanya, Rusya, Avusturya ve ABD’ye de benzer gerekçeyle sert tepki vermişti.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Edinilen bilgilere göre Türkiye, 1915 olayları ile ilgili olarak tek taraflı açıklamalar yaparak Türkiye ve Osmanlı İmparatorluğu’nu suçlayan ülkelere tepkisini açıklama ile sınırlı tutmayacak. Bu doğrultuda söz konusu ülkelere çeşitli alanlarda yaptırımların uygulanması gündeme gelecek. Mali yaptırım üzerinde çok fazla durulmasa da, başta eğitim-kültür olmak üzere uluslararası kuruluşlarda işbirliği ve sınır ötesi ortak girişimler gibi konularda işbirliklerinin büyük oranda askıya alınmasının öngörüldüğü belirtiliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, TBMM’de gerçekleştirilen 23 Nisan resepsiyonunda, ekonomik yaptırım da dahil olmak üzere çeşitli önlemler alınabileceğini dile getirmişti.

Türk bayraklarını yere attılar

ABD’deki Ermeni diasporasının 24 Nisan günü Washington’daki Türk büyükelçiliği önünde eylem düzenlemek istemesi her yıl olduğu gibi bu yıl da gerginliğe yol açtı. Günler öncesinden elçilik önünde nöbet tutmaya başlayan grupla birlikte Türkiye tadafının sayısı 7 binibuldu. Ermeni protestocular ise karşı kaldırımda Türkiye aleyhinde döviz ve pankartlar açtı. Grubun Türk bayrağını yere atması üzerine çıkan tartışma ve gerginliği güvenlik görevlileri yatıştırdı.

Akşam



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,918 µs