En Sıcak Konular

THY uçağının motoru alev aldı

25 Nisan 2015 13:25 tsi
THY uçağının motoru alev aldı Türk Hava Yolları'nın (THY) Milano-İstanbul seferini yapan uçağı, motor arızası nedeniyle acil iniş yaptı. Uçağın motor kısmındaki yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulunurken, uçaktaki 97 yolcu tahliye edildi.

THY'nin TC-JPE kuyruk tescilli, TK 1878 sayılı Milano-İstanbul seferini yapan Airbus A320 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada sağ tarafı yere çarptı.

TOPRAK ALANDA DURABİLDİ

Bunun üzerine duramayan ve yeniden havalanan uçak, acil iniş istedi. Kısa bir tur attıktan sonra inişe geçen uçak, pistten çıkarak, toprak alanda durabildi.

Uçağın motor kısmında oluşan yangına havalimanı itfaiye ekipleri müdahale ederken, yolcular da acil tahliye botuyla uçaktan indirildi. İtfaiyenin uçağın alev alan kısmındaki soğutma çalışmaları devam ediyor.

‘GEREKLİ İNCELEMELER BAŞLATILDI'

Bu arada THY Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, THY'nin 1878 sayılı Milano-İstanbul uçağının ilk inişinde pisti pas geçtiğini, acil iniş deklere ederek gerçekleştirdiği iniş sonrasında pistten çıktığını belirtti.

Uçaktaki 97 yolcunun hızlı ve güvenli tahliye işleminin gerçekleştirildiğini bildiren Genç, "Gerekli incelemeler başlatılmış olup, olayın neden meydana geldigi bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktır" bilgisini verdi.

'TELEFONLAR HAVADA UÇUŞTU'

Öte yandan Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapan uçakta bulanan yolcular, yaşadıklarını gazetecilere anlattı.
Yolculardan Hasan Ali Eryılmaz, "Uçak inince herkes alkışladı. Maskeler açıldı. Telefonlar havada uçuştu" dedi.

Uçağın inmeye başlamasından bir süre sonra yere çakılır gibi olduğunu ve daha sonra tekrar havalandığını anlatan Eryılmaz, "Yaklaşık 10-15 dakika havada tur attık. Uçakta bizlere 'acil duruma geçin', "pozisyon alın' denildi ve beklemeye başladık. Bu şekilde ikinci inişi yaptık. Yaşadığımıza şükür ediyoruz. Uçak inince herkes alkışladı. Maskeler açıldı. Telefonlar havada uçuştu" diye konuştu.

‘UÇAK DURAMADI VE TEKRAR HAVALANDIK’

Yolcu Erkan Parmaksız ise "İniş esnasında uçak sağ tarafından çok sert bir şekilde yere vurdu. Uçak duramadı ve tekrar havalandık. İkinci iniş, birincisine göre daha iyiydi" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a 4 arkadaşıyla turist olarak geldiklerini ifade eden 39 yaşındaki İtalyan Olga Munoz da, "Bizler için kötü bir deneyimdi. Uçak yere çarpınca kötü bir sesle irkildik" dedi.

Sputnik



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,513 µs