En Sıcak Konular

KKTC'de halk ikinci tur için sandık başına gidiyor

25 Nisan 2015 11:45 tsi
KKTC'de halk ikinci tur için sandık başına gidiyor KKTC'de halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için yarın sandık başına gidecek. Seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Mustafa Akıncı yarışacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halkı yeni cumhurbaşkanını seçmek için yarın sandık başına gidecek. Seçimlerde ikinci tura kalan KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu ile diğer bağımsız aday Mustafa Akıncı yarışacak. 

KKTC'de halk, 19 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanı seçimi birinci turunda 7 adaydan hiçbirinin geçerli oyların yüzde 50’sinden fazlasını alamaması üzerine yarın tekrar sandık başına gidiyor. 

Seçimlere iki partinin desteğini alarak bağımsız olarak giren Derviş Eroğlu, birinci turda 107 bin 741 geçerli oyun yüzde 28,15'ini alarak seçimi birinci tamamlarken, oyların yüzde 26,94'ünü alan Mustafa Akıncı ise ikinci tur da Eroğlu'nun rakibi oldu. 

Seçimlerde ikinci tur şansını kaybeden Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ise bağımsız aday Mustafa Akıncı'ya destek vereceğini açıkladı. 

176 bin 980 seçmen oy kullanacak 

Seçimler için oy verme işlemi yarın sabah saat 08.00’de başlayacak ve akşam 18.00’e kadar devam edecek.

KKTC genelinde toplam 176 bin 980 seçmen kurulacak 693 sandıkta oy kullanacak. Her sandıkta ilçe seçim kurullarınca düzenlenen kursta eğitim alan üçer görevli, ayrıca siyasi partilerin gözlemcileri görev yapacak. Yüksek Seçim Kurulu ile ilçe seçim kurullarının personeli de seçimler boyunca iş başında olacak. 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan seçim takvimi uyarınca seçim propagandaları bugün saat 18.00’de sona erecek. Seçim yasakları yarın saat 19.00’a kadar sürecek. Yasa gereğince ülke genelinde seçim boyunca alkollü içki satılması, verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. 

KKTC'de ikinci tura kalan üçüncü seçim

Yarın yapılacak seçim, 1995 ve 2000 yıllarındaki seçimlerin ardından ikinci tura kalınan üçüncü seçim olacak. 1995'te Rauf Denktaş ile Derviş Eroğlu ikinci turda yarışmış ve seçimin galibi Denktaş olmuştu. 2000'de ise Denktaş ve Eroğlu yeniden ikinci tura kalmış ancak Eroğlu'nun ikinci tur öncesi adaylıktan çekilmesiyle Denktaş cumhurbaşkanı ilan edilmişti.

AA 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,233 µs