En Sıcak Konular

TÜSİAD'tan hükümete reform uyarısı

21 Eylül 2007 11:04 tsi
TÜSİAD'tan hükümete reform uyarısı TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD YİK toplantısında konuştu. Yalçındağ, hükümete yönelik uyarıların sıralarken, iş dünyasının beklentilerini aktardı.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD YİK toplantısında konuşuyor. Haber7'den alınan bilgiye göre Yalçındağ özetle şunları söylüyor:

Son 10 yılın en büyük lkikidite sıkışıklığı vardır. Rekabet gücünü artırmamız gerekiyor. Yatırımları teşvik edici vergi çalışmları hızlandırılmalıdır. Hlka açılmalar teşvik edilmelidir.

Sosyal güvenlik reformu tamamlanmalıdır.

Kayıtdışı ekomi bir çok sorunumuzun kaynağıdır.

İyi işleyen kamu kurumları bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Hükümetin bir acil eylem planı çalışması içinde olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalarda özel sektörle işbirliği içine girmelidir. Cari harcamalar azaltılmalıdır.

Seçimlrden henüz çıkmışken Anaysa tartışmaları toplumsal enerjimizin bir bölümünü emecek gibi görünüyor. Gündemimize giren bu konudan kazanımlşar elde etmenin yolunu bulmalıyız. Toplumsal sözleşme için uygun yol seçilmelidir.

Akademisyenler bir kurul oluşturularak geniş katılımla bir taslak metin oluşturulmalıdır. Anayasanın temel değerlerine dokunulamaz. Yöntem bakımından bir şey demiyoruz. Anayasa'nın yapılış yöntemi tali bir konu değildir. Ortada henüz bir taslak yokken madde bazın bugün görüş bildirmiyoruz. 20. yy'la yakısan çağdaş demokratik bir anayasa yapılmalıdır. Birleştirici bütünleştirici olmalıdır. lailkik tartışmları ülkeye zarar verecektir.

Bir dizi yeni strateji ve prjeye ihtiyaç var. Önümüzde önemli fırsatlar durmaktadır. Görünüm berrak. Hedef ekonomik reformları hızlandırmak olmalıdır. AB konusunda süreç lehimize işlemekte... Çin önemli bir fırsat olarak önümüzde duruyor. Kısa vadede 301. maddeyi değiştirmeliyiz. 301 çarpıklığına derhal son verilmeli. Fırfatlarda azami ölçülerde faydalanmak bizim elimizdedir. Yeterki önümüzdeki tartışmalardan lehimize bir şeyler çıkaralım. Toplumumuzu kutuplaşma tuzağına düşmeden geleceğe hazırlamalıyız.



Bu haber 222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs