En Sıcak Konular

Başbakan Davutoğlu Anıtkabir'de çocuklarla buluştu

23 Nisan 2015 11:30 tsi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de çocuklarla bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretinin ardından, Anıtkabir avlusunda bekleyen çocukların yanına gitti.

Buradaki Tek ve Özkent Akbilek Ortaokulu öğrencilerinin bayramını kutlayan Davutoğlu, "Egemenliği kimseye vermeyeceğiz. Devletimiz kuvvetli olacak. Dedelerimiz Meclis'i açtığında Türkiye nasıldı, işgal altındaydı. Meclis'i açtılar, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dediler" diye konuştu. 

Çocuklara, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü tekrar ettiren Davutoğlu, "Peki bu egemenliği kim koruyacak?" diye sordu. Çocuklardan, "Bizler" yanıtını alan Başbakan Davutoğlu, "İşte şimdi sınavı geçtiniz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, öğrencilerin Cumhuriyetin 100. yılında 19 yaşında olacaklarını belirterek, "Tam da oy vermeye başlayacaksınız. Üniversitelerde olacağınız o zaman, Cumhuriyet size emanet olacak, sizler emaneti koruyacaksınız" diye konuştu.

Çocuklardan anne, babaları ile öğretmenlerine selamlarını iletmelerini isteyen Başbakan Davutoğlu, "Sizleri çok iyi yetiştirmişler. Ben de öğretmenim biliyor musunuz? Üniversitede öğretmendim, sizleri görünce aklıma geliyor. Çok seviyorum öğretmenliği, en güzel şey öğretmenlik. Onlara saygıda kusur etmeyin" ifadesini kullandı. 

Başbakan Davutoğlu, daha sonra "Biz hep bakanlarla çektiriyoruz gelin hep beraber fotoğraf çektirelim" diyerek, çocuklarla Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, burada da çocuklara "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü tekrarlattı.

AA


Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,229 µs