En Sıcak Konular

Ermeni lobisinin İspanya'daki girişimi ters tepti

23 Nisan 2015 08:15 tsi
Ermeni lobisinin İspanya'daki girişimi ters tepti Ermeni lobisinin İspanyol meclisindeki 1915 olaylarına ilişkin girişimleri ters tepti.

İspanyol meclisindeki Katalan ve Bask milliyetçisi grupların başını çektiği küçük partilerin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını gündeme getiren bir metni deklarasyon olarak yayınlatıp, meclis genel kurul salonunda okumak ve saygı duruşu yapılmasına ilişkin girişimi ters tepti.

İspanyol meclisindeki küçük partilerin önceden meclis gündemine aldırmadan bu sabah alelacele getirdikleri talep, Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nin girişimleri ve ülkenin iki büyük siyasi partisi olan iktidardaki Halk Partisi (PP) ve anamuhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) gösterdiği hassasiyetle önlendi.

Girişimler sonucu konu genel kuruldan Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'na indi. Söz konusu metin deklarasyon niteliğinden çıkartıldı. Metin, kısaltıldı ve "soykırım" ifadesi düşürülerek Meclis Dışişleri Komisyonu'nun bugünkü oturumu başlamadan önce komisyon odasında okundu.

Metine ayrıca, 1 dakikalık saygı duruşunun sadece Ermeniler için değil "o dönemde Ermeniler dahil hayatını kaybeden tüm kişiler" için yapılacağına vurgu yapan bir ifade eklendi.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni iddialarıyla ilgili İspanyol meclisinde yapılmak istenen girişimin Ermeni lobisinin amacının dışına çıkartıldığını belirterek, Avrupa'daki bazı parlamentoların Ermeni lobilerince istismar edilmelerinin üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.

AA



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,669 µs