En Sıcak Konular

Asıl hedefimiz Büyükanıt'tı

21 Eylül 2007 09:39 tsi
Güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı terörist: Ulus’ta yapılan saldırıda asıl hedef orgeneral Büyükanıt'tı

PKK’lı terörist Ankara Ulus’ta yapılan saldırıda asıl hedefin orgeneral Büyükanıt olduğunu ancak sivillerin ölmesi üzerine örgütün eylemi üstlenmediğini söyledi.

Kandil Dağı’nda suikast ve bomba eğitimi alırken, 3 ay önce kaçarak Habur Sınır Kapısı’nda teslim olan terörist İ.A., eğitim aldığı birimin, teröristbaşı Öcalan’a bağlı olduğunu ve doğrudan ondan emir alındığını belirtti. İ.A Ankara Anafartalar Çaşısı’nda 9 kişinin öldüğü 80 kişinin de yaralandı saldırıyla ilgili olaraksa şunları söyledi:

“Erdal kod adlı Güven Akkuş eylemden önce Kuzey Irak’taki Behdinan Ana Karargah Komutanlığı’ndaydı. Ben de aynı kampta ‘Fedai Taburu’ndaydım. Güven Akkuş fedai tarzı intihar saldırısı için gönüllü olduğunu söyleyince örgüt onu gönderdi. Olaydan 45 gün önce Türkiye’ye giriş yaptı. Asıl eylem hedefi fuara katılacak olan Genelkurmay Başkanı’ydı. Güvenlik güçlerinin kendisini fark ettiğini düşünerek panik halinde hedefe ulaşamadan kendisini patlattı. Karargahtaki yöneticiler eylemi başarısız buldu. Siviller öldüğü için eylem sahiplenilmedi. Kale kampındaki üst düzey yöneticiler kendi aralarında eylemin başarısızlığını tartışıyordu.”

21 yaşındaki İ.A.’nın Behdinan kampında önce bomba eğitimi aldığı, ardından Hakurk, Hınere, Kale kamplarında suikast, mayın ve silah eğitiminden geçtiği anlaşıldı.

Kaotik eylemler

Aynı terörist PKK’nın yeni hedefi ve kamplarındaki durumla ilgili şu ayrıntıları verdi: “Irak’tan getirilen patlayıcılar, işbirlikçiler veya kaçakçılar aracılığıyla temin edilmekte ve sahte kimlik ve pasaport kullananlar tarafından büyük şehirlere taşınmaktadır. Eylem hedefi örgüt mensubunun inisitiyatifindedir. PKK, büyük kentlerde ses getirecek, kaos yaratacak eylem planlıyor. Üst düzey devlet görevlilerini hedefliyor. Hakurk Kampı’nda 2 İgla, 2 Strella hava savunma füzesi var. Kaçtığım Kale Kampı’nda, Türk askerine karşı kullanılmak üzere 60 kilo TNT, 30 kilo A-4 patlayıcı ile fünyeler vardı. Şehir timlerine patlayıcı eğitimi Hınere Kampı’nda veriliyor. Buradaki birim, Öcalan’ın isteğiyle kuruldu ve doğrudan ondan emir alıyor.”


SUİKAST Mİ DEĞİL Mİ TARTIŞMASI YAŞANDI

Ankara Ulus’u kan gölüne çeviren bombalı saldırı Anafartalar Çarşısı’nda 22 Mayıs akşamı gerçekleşmişti. Bombanın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın IDEF Savunma Fuarı nedeniyle düzenlenen resepsiyona gitmek üzere geçeceği yolda aynı dakikalarda patlaması, hedefin Büyükanıt olduğu şüphesine yol açmıştı.

Aktif haber



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs