En Sıcak Konular

'ABD, Irak konusunda yalnız kaldı'

21 Eylül 2007 08:38 tsi
Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Washington'daki bir röportajı sırasında ABD'nin Irak konusunda yalnız kaldığını söyledi.

ABD'de resmi temaslarda bulunan Kouchner, Washington'daki bir röportajı sırasında kendisine, ''ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra Fransa'nın yalnız kaldığını'' söyleyen CNN muhabirine gülerek, ''Uluslararası alanda yalnız kalan sizdiniz. Biz Fransızlar yalnız kalmadık, hem de hiç'' yanıtını verdi.

Kouchner, ''Ancak, Irak'taki durumunuzu unutmamız gerekir. Beraber, hep birlikte, Iraklılara içinde bulundukları durumdan kurtulmaları için yardım etmeyi denemeliyiz'' dedi.

ABD ile Fransa'nın yakınlaşmasıyla, iki ülke arasındaki dostluğun geri döndüğünü ifade eden Kouchner, ''ABD'nin aldığı her tavrı kabul etmek zorunda değilim ama Amerikalı dostlarıma karşı samimi olmak zorundayım'' diye konuştu.

-SAVAŞ KARŞITLARI KONUŞMASINI BÖLDÜ-

Kouchner'in Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi'nde (CSIS) yaptığı konuşma, savaş karşıtları tarafından kısa bir süre kesildi. Kouchner kürsüde konuşurken salona giren ve ''Codepink'' adlı barış yanlısı bir kuruluşa mensup oldukları açıklanan 2 kadın, ''İran'da savaşa hayır'' sloganları atarak Fransız bakanın konuşmasını böldü.

Üzerinde ''Bush Kouchner = sınır tanımadan savaşa git'' yazılı bir pankart açan eylemciler hemen salondan çıkartıldı. Eylemcilerden Gaelle Murphy (53) AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Fransa'nın Bush'un dış siyasetini izlediğini görmek istemiyoruz. Kouchner, pazar günkü açıklamasıyla Bush'u geçti'' dedi.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün kurucuları arasında yer alan Kouchner, pazar günkü açıklamasında, İran'ın nükleer krizinin ''en kötü şey olan savaşa hazırlıklı olmayı'' zorunlu kıldığını, ancak müzakerelere öncelik vermek gerektiğini söylemişti.

haber7



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs