En Sıcak Konular

'Temel hedef esas itibarıyla hükümet'

19 Nisan 2015 12:18 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesinde birden fazla amaç gözetildiğini belirterek, burada temel hedefin hükümet olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, HDP Genel Merkezine silahla ateş edilmesine ilişkin, "Bir taraftan bu tür faaliyetlerini arttırarak güvenlik zafiyeti algısını oluşturmaya çalışırken, diğer taraftan da bir mağduriyet altında 'HDP'ye acaba bir katkı sağlanabilir mi' gibi bir amaç olabilir. Zaten bu tür olaylarda, her zaman birden fazla amaç gözetilir. Yani bir taşla, birkaç kuş birden vurma hedefi her zaman gözetilir" dedi.
 
Bakan Canikli,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçime yakın tarihlerde seçim sonucunu etkilemeye yönelik bazı eylemler gerçekleştirildiğini vurgulayarak, vatandaşın kanaatini değiştirme kapasitesi olan eylemlerin geçmişte de yapıldığını söyledi.
 
"Buna benzer tüm olaylarda hedef hükümettir"
 
"Burada zafiyet vardır" olgusu yaratabilecek her eylemin bu amaca hizmet ettiğini dile getiren Canikli, bu ya da buna benzer tüm olaylar, saldırılar ve teşebbüslerde hedefin hükümet olduğunu kaydetti.
 
Bakan Canikli, şu andaki olaylar için de hedefin şu andaki hükümet olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
 
"Hedef AK Parti'dir. Önce bu tespiti yapmak gerekiyor, onun dışındaki açıklamaları ciddiye almamak lazım. Gerçeği yansıtmıyor, geçerliliği yok. Çünkü böyle bir şey olduğu zaman insanlarda ilk oluşan algı, güvenlik hassasiyeti refleksinin otomatik olarak harekete geçmesidir. Duygusal karar verme eğiliminin artmasıdır. Dolayısıyla bu tür tablolardan her zaman hükümeti oluşturan siyasi parti ya da hükümet zarar görür ya da görme ihtimali yüksektir."
 
"Saldırıya uğrayan mağdur görüntüsü verir"
 
Hangi basının da bu tür eğilim içerisinde olduğunun belli olduğunu anlatan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Son dönemlerde aşağı yukarı birçok kesimden HDP'nin barajı aşmasını sağlamak amacıyla onu masum ve sevimli gösterme eğilimlerinin, gayretlerin, teşebbüslerin ve çabaların çok yoğunlaştığını görüyoruz. Başta paralel medya olmak üzere organize bir şekilde HDP'nin barajı geçmesini sağlamak amacıyla, aslında çocuksu ama çok yoğun bir gayretin olduğunu görüyoruz."

aa


Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,512 µs