En Sıcak Konular

Obama'nın sabrı taştı: Yeter!

19 Nisan 2015 09:44 tsi
Obama'nın sabrı taştı: Yeter! ABD Başkanı Obama, Cumhuriyetçi vekillere sert çıktı. Adalet Bakanlığı'na atadığı adayın Senato'dan bir türlü onay alamamasını eleştiren Obama "Yeter! Oylamayı yapın ve görevi onaylayın" dedi.

Beyaz Saray'da ağırladığı İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yle ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Barack Obama, Adalet Bakanlığı'na aday gösterdiği Loretta Lynch'in Senato'dan onay alamamasına tekpki gösterdi.

"Yeter! Yeter! Loretta Lynch'in oylamasını yapın. Onayı verin ve bırakın Lynch işini yapsın. Bu durum utanç verici bir hâl aldı" diyen Obama "Senato'nun tıkanıklığının çok ileri gittiği zamanlar oluyor" ifadelerini kullandı. Obama "İçinde bulunduğumuz çılgın durum yüzünden; herkesin liyakatini kabul ettiği ve teröristleri yakalama başarısı göstermiş bir kadın, görevine başlayamıyor" dedi. Başkan Obama, Cumhuriyetçi vekilleri, insan kaçakçılığı konusundaki bir yasaya gösterdikleri tepki dolayısıyla, devlet kurumlarının işleyişine zarar vermekle de suçladı.

ABD'nin adalet bakanlığı görevini 5 ay önce istifasını sunan ve ülkenin ilk siyahî adalet bakanı olan Eric Holder yürütüyor. Obama 160 gün önce Holder'ın yerine New York Doğu Bölgesi Savcısı Loretta Lynch'i atamıştı. Senato Adli Komitesi, şubat ayında Lynch'e onay vermiş fakat Lynch'in adaylık oylaması bir türlü gerçekleştirilememişti. Lynch'in, ABD'nin ilk siyahî kadın Adalet Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

"Gezegenimizi bekleyen en büyük tehdit iklim değişikliği"

Dünyanın birçok coğrafyası ekonomik kriz, mezhep savaşları, göç hareketleri, açlık ve terör gibi sorunlarla boğuşurken, ABD Başkanı Barack Obama dikkatleri başka bir noktaya çekti. Çarşamba günü kutlanacak Dünya Günü etkinlikleri kapsamında detaylı bir konuşma yapmaya hazırlanan Obama "Dünya Günü, yuvamız olarak nitelendirdiğimiz gezegenimizi korumak ve kıymetini bilmek için bir fırsattır. Ve bugün, gezegenimize yönelik en büyük tehdit iklim değişikliğidir" ifadelerini kullandı. 2014 yılının, tarihte kaydedilmiş en sıcak yıl olduğunu belirten Obama, "daha şiddetli fırtınaların, daha ağır kuraklıkların ve daha uzun süreli orman yangınlarının yolda olduğu" uyarısında bulundu. Obama "Dünyanın en önemli bilim adamları, iklim değişikliğinin daha şimdiden çocuklarımızın soluduğu havayı etkilediğini söylüyor" dedi.

Sabah



Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,210 µs