En Sıcak Konular

Hem suçlu hem savcı!

20 Eylül 2007 21:31 tsi
Hem suçlu hem savcı! Sedat Peker ve adamlarını Emniyet sorgusu sürerken bir gece yarısı Adliye’ye çağırtıp serbest bırakarak, gözaltından kurtardığı iddia edilen Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Mahir Acar, suçlu bulundu ama görevine devam edecek!

Sedat Peker ve adamlarını gece yarısı operasyonu ile Emniyet’ten çıkarıp serbest bırakın İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mahir Acar, “Peker ve adamlarını koruyarak görevini kötüye kullanma” suçundan mahkum oldu. Alt sınırdan ceza alan savcının cezası paraya çevrilip ertelendi. Böylece Sedat Peker'i koruyarak görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulunan savcı görevine devam edebilecek.

SAVCIDAN GECE YARISI OPERASYONU

Gazeteport'un haberine göre, Fikirtepe Ülkü Ocakları eski Başkanı Atilla Kaya’nın vurulması olayını azmettirdiği gerekçesiyle Sedat Peker ve adamları 2001 yılının Temmuz ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Ancak, Peker ve 3 adamının sorgulanması sırasında gece yarısı İstanbul Organize Suçlar Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan’ı arayan bir savcı, “Peker’i ben sorgulamak istiyorum. Hemen Adliye’ye getirin” dedi. Telefon üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, Savcılığa “Biz sorgulamak için ek süre istemeyi düşünüyoruz. Sizin aceleniz ne?” diyerek, tepki gösterdi. Peker ve adamları daha sonra Adliye’ye götürüldü. Savcı Mahir Acar tarafından sorgulanan Peker ve 3 adamı serbest bırakıldı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Olayın basına yansıması üzerine dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Peker ve adamlarını serbest bırakan Savcı Mahir Acar hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Acar, görevi kötüye kullanma suçundan Yargıtay 4’üncü Ceza Dairesi’nde yargılanmaya başladı.

DURUŞMALARA GELMEDİ

Ancak Savcı Mahir Acar, ilk duruşmaya katıldıktan sonra çağırılmasına rağmen bir türlü Yargıtay’daki duruşmalara katılmadı. Bugün yapılan duruşmaya da katılmayan Acar hakkında karar çıktı.
Bugünkü duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan Yargıtay Savcısı Erdoğan Güneş, “Acar Peker ve adamlarını himaye etmiştir” görüşünü belirtti. güneş, bu nedenle Savcının mahkum edilmesini istedi.

OYBİRLİĞİYLE MAHKUMİYET

Acar, Peker ve adamlarını koruduğu gerekçesiyle "görevi kötüye kullanma" suçundan en alt sınırdan 3 ay hapis ve 440 YTL para cezasına mahkum oldu. Acar’ın cezası daha sonra toplam 1191 YTL para cezasına çevrilerek, ertelendi.



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,573 µs