En Sıcak Konular

Netanyahu ortalığı karıştırdı: Gözlerini hırs mı bürüdü?

20 Eylül 2007 20:48 tsi
Netanyahu ortalığı karıştırdı: Gözlerini hırs mı bürüdü? İsrail muhalefetinin lideri, eski başbakan ve Likud Başkanı Binyamin Netanyahu'nun, iki hafta önce İsrail savaş uçaklarının Suriye semaları üzerinde yaptığı operasyonu doğrulayan sözleri, İsrail'de tepkiyle karşılandı.

Netanyahu, dün akşam İsrail'in Kanal 1 televizyonuna yaptığı açıklamada, Suriye tarafından gelen tüm iddialara karşın bugüne dek olayla ilgili evet ya da hayır biçiminde hiçbir açıklama yapmayan İsrailli yetkililerin sessizliğini bozmuş ve "operasyondan başından beri haberdar olduğunu, bu konuda Başbakanın kararını desteklediğini ve kendisini kutladığını" söylemişti.

Netanyahu'nun açıklamaları, İsrail gündemine damgasını vururken, Netanyahu'yu da eleştiri oklarının hedefine yerleştirdi. Kabine Sekreteri Oved Yehezkel'in, televizyonda Netanyahu'nun açıklamalarından sonra hemen bakanlarla irtibata geçerek, Netanyahu'nun açıklamalarıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmamalarını istediği bildirildi.

Zaman'ın verdiği bilgiye göre, Bakanlar, bu konudaki taleplere uyarak görüş belirtmezken, milletvekilleri, Netanyahu'ya eleştiri yağdırdı.

"Netanyahu'nun kontrol edemediği hırsı, kişisel çıkarlarını devletin çıkarlarının önünde tuttuğunu ispatlıyor" diyen İşçi Partisi milletvekili, eski bakan Ofir Pines-Paz, Netanyahu'nun bunu ilk kez yapmadığının da altını çizdi.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Eytan Kabel, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun açıklamalarını "aptalca ve sorumsuzca" bulduğunu söyledi. Kabel, aynı zamanda çok tehlikeli olarak gördüğü Netanyahu'nun açıklamaları nedeniyle ülkeye liderlik etmeye layık olmadığını savundu.

Knesset'in sol partilerinden Meretz-Yahad milletvekili Avşalom Vilan da Netanyahu'yu "ağzını tutamamakla" suçladı. Vilan, Netanyahu'nun "televizyona dayanamadığını ve sonradan pişman olsa bile konuştuğunu" söyledi.

Kadima'dan Yoel Hasson da devlet sırlarında Netanyahu'ya güvenmenin tehlikeli olduğunu kaydetti.

Ulusal Birlik-Ulusal Dinci parti ittifakından Effi Eytam ise Netanyahu'ya destek çıktı, Netanyahu'nun açıklamalarının, İsrail'in güvenliği ile çelişmediğini dile getirdi.

Netanyahu'nun partisi Likud'un milletvekilleri ise kendisine yöneltilen eleştirilere karşı çıktı. Netanyahu'nun yardımcılarından biri, "Kimsenin, İsrail'in güvenliği konusunda Netanyahu'ya öğretecek bir şeyi olmadığını" kaydederken, Limor Livnat, Netanyahu'ya yapılan saldırıların Başbakan ve yardımcıları tarafından düzenlendiğini; Kudüs'ün bölünmesi, Tapınak dağı konularında Olmert'in planlarıyla ilgili dikkatleri başka yöne çevirmeyi amaçladığını öne sürdü.

Likudlu Gilan Erdan da ülkede bir saldırı düzenlendiğini bilmeyen kimsenin olmadığını kaydetti, Başbakanlığın dış kaynakları, haberleri bir kez bile yalanlamadığına dikkat çekti.



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs