En Sıcak Konular

FT: Aydın Doğan medyası haberi çarpıttı

20 Eylül 2007 16:59 tsi
FT: Aydın Doğan medyası haberi çarpıttı Hürriyet, Milliyet ve Posta gazetelerinde yer alan ve Erdoğan'ın "önceliğimiz türban" spotlarına Financial Times muhabirinden açıklama...

Aydın Doğan medyasının bugün neredeyse hep aynı manşetle çıkmıştı. Tüm manşetlerde Başbakan Erdoğan'ın Financial Times gazetesine verdiği mülakattan yola çıkılarak "önceliğimiz türban" manşetleri yer almaktaydı.

Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland bu manşetlerden dolayı bir açıklama yapma gereği duydu. Gazeteden yapılan açıklamada, aydın doğan medyasına bağlı Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinde yer alan ifadenin yanlış olduğunu belirtti. Financial Times yanlış yorum ve anlaşılmaları önlemek amacıyla mülakatın haber ediliş biçimi ilgili aşağıdaki noktaları belirtti:

"Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980'den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir.


FT, Londra'da bir redaksiyon hatası nedeniyle New York Times ve Der Spiegel'in isimlerinin röportajda yer almamasından üzüntü duymaktadır."

HABERİN TAM METNİ

Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demeciyle ilgili olarak, ''Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980'den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir'' açıklamasını yaptı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Erdoğan ile yaptığı mülakatla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Financial Times muhabiri Boland'ın yaptığı açıklama şöyle:

''Başbakan Erdoğan Salı günü Financial Times, New York Times ve Der Spiegel muhabirlerine mülakat vermiştir.

Financial Times yanlış yorum ve anlaşılmaları önlemek amacıyla mülakatın haber ediliş biçimi ilgili aşağıdaki noktaları belirtmek istemektedir:

Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980'den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir.

FT, Londra'da bir redaksiyon hatası nedeniyle New York Times ve Der Spiegel'in isimlerinin röportajda yer almamasından üzüntü duymaktadır.'

Haber 10



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs