En Sıcak Konular

40 PKK'lı Ecel Terleri Döküyor

20 Eylül 2007 15:40 tsi
PKK'ya yönelik başlatılan "Süpürge Operasyonu" tüm hızıyla sürüyor. Hakkari Dağ Komando Tugayı Kato Dağı'nda 40 PKK'lıyı sıkıştırdı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın güvenlikli bölge ilan ettiği Şırnak, Hakkari ve Siirt kırsalında PKK’lı teröristlere yönelik başlattığı sonbahar operasyonu kapsamında Kato Dağı’nda yaklaşık 40 teröristi kıskaca alındı. Şimdiye kadar 5 teröristin öldürüldüğü çatışmaların sürdüğü, ölü terörist sayısının artabileceği bildirildi.

Aktifhaber'in verdiği bilgiye göre, Teröristlerin kışın gizleneceklere bölgelere kaçmalarının önüne geçilmesinin amaçlandığı operasyonun Şırnak ayağını, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Hakkari ayağını Hakkari Dağ ve komando Tugay Komutanlığı, Siirt ayağını ise 3’ncü Komando Tugayı yönetiyor. Bolu Dağ ve Komando Tugayı’nın da katıldığı operasyonlarda yaklaşık 20 bin asker görev alırken, Kobra ve süper Kobra tipi helikopterler de havadan destek vererek, terörist yuvalarını bombalıyor. Stratejik öneme sahip alanlara havadan Skorsky tipi helikopterlerle özel eğitimli komandolar indiriliyor.

KATO DAĞI’NDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki Kato Dağı’nda yoğunlaştırılan operasyonda, dün bir grup terörist güvenlik güçlerine taciz ateşi açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi

Hava destekli sürdürülen operasyonda yaklaşık 40 teröristin Kato Dağı’nda kıstırıldığı ve çatışmanın 2 gündür sürdüğü belirtildi. Terörist grubun kış öncesinde Türkiye’ye sızmaya çalışan ya da Kuzey Irak’a kaçmak isteyen bir grup olduğu tahmin edilirken, kıskaca alındıkları bölgeden kaçırmamak için tüm stratejik noktaların tutulduğu, buralara havadan indirilen özel eğitimli komandoların konuşlandırıldığı belirtildi.

Askeri yetkililer, Kato Dağı’ndaki çatışmanın sürdüğünü, ölü ele geçirilen terörist sayısında artış olabileceğini belirterek, bu sayının sıcak temasın bitmesinden sonra netleşeceğini kaydetti.



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs