En Sıcak Konular

Demirtaş'tan Davutoğlu'na sert yanıt!

16 Nisan 2015 13:02 tsi
Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'na yüklendi.

Ağrı’daki çatışmayla ilgili ‘AK Parti kendi tuzağına düştü’ diye konuşan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da sert sözlerle eleştirdi. Demirtaş “AK Parti’nin seçim bildirgesi 13 yıldır hiçbir şey yapmadıklarının itiraf beyannamesi. Yeni olan şey başkanlık. Davutoğlu diyor ki bana öyle verin ülkeyi başkası yönetecek” dedi. PKK'nın dağ başında beklediğini söyleyen Demirtaş 'PKK'nın çekilmesini isteyenlerin nereye çekileceğini söylemesi lazım. Çekilebilecekleri kadar yüksekte duruyorlar zaten' yorumunu yaptı.

İşte Demirtaş’ın açıklamalarından satır başları:

“SEN YALANCILIĞI BİR BAŞBAKAN’SIN”

Onların seviyesine inecek halimiz yok. Ahlaktan eser yok kullandıkları dil üslup çok seviyesizce. İnşallah ülkeyi bunlardan kurtarırız. Ben hatırlatmak istiyorum. Bingöl’de saldırı olduğunda 4 kişiyi orada infaz ettiniz. Sonra ortaya çıktı ki o 4 kişinin saldırıyla hiçbir ilgisi yok. Nihat Kazanhan Cizre’de polis kurşunuyla öldürüldü. Sen çıkıp dedin ki asla polis müdahalesi yok. Ama olayla ilgili şimdi bir polis tutuklu. Senin yalancılığın ispatlanmış bir başbakansın. Konuşmadan önce bir dur düşün öyle konuş. Belki senin de olup bitenden haberdar olmaman normaldir. Çünkü gerçek başbakan değil. Kendini Başbakan zannediyor.

'AĞRI'DAN HABERİN YOK'

Ağrı’da olan bitenden de haberin yok. Oraya  en yakın köy AKP’li. O köy muhtarları diyor ki biz baskı görmüyoruz. PKK’lılar silahlarıyla yerleşim yerine inmiş de çatışma çıkmış yalanına sarılmasınalar. AKP kendi yaptığı provokasyonun tuzağına düşmüştür.

'PAPA’YI TANIMIYORUM DİYEREK...'

Hükümetin geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hakikatleri araştırma konusunda hareket etmesi lazım. Papa bir şey söylüyor çocukça tepki veriyorlar. İnsan anlamakta zorlanıyor. Ermeni gerçeğiyle nasıl yüzleşmesi gerektiğini topluma bir anlatın. Bu resmi olarak açıklığı kavuşmamış bir konudur. Papayı tanımıyoruz diyerek bu sorun çözülemez.

SEÇİM BİLDİRGESİ İTİRAF BİLDİRGESİDİR

Şunu da ayrıca belirtmek istiyorum AKP seçim bildirgesini açıkladı. Bize çağrı da yapıyorlar iki cümle ile değerlendireyim hatrım kalmasın. Bir defa seçim beyannameniz 13 yıldır hiçbir şey yapmadığınızı itiraf beyannamesidir. Yeni olan tek şey var başkanlık. Geri kalan her şeyi 2002’den beri yapacağız diyorlar. Ne zaman yapacağız diyorlar 2023’te yapacağız diyorlar.

“KENDİ KENDİNİ İNKAR EDEN…”

Yeni olan şey başkanlık. Davutoğlu diyor ki bana oy verin ülkeyi başkası yönetecek. Kendi kendini inkar eden bir husustur başkanlık.

Sayın Ahmet Davutoğlu kendini inkar eden bir seçim çalışması yapacak farkında değil. Siz hükümet olarak neden sahipleniyorsun bu bildirgeyi? Çıksın Recep Tayyip Erdoğan sahiplensin bu bildirgeyi. Böyle bir başbakanı bu ülke hak etmiyor.

“KIRSAL OYUMUZ ŞEHİRLERDEN DAHA DÜŞÜK”

PKK silah zoruyla HDP’ye oy topluyor iddiası tamamen yalandır. Kırsal bölgelerdeki oyumuz şehirlerden daha düşük. Silah sizin elinizde sizden daha çok silahı olan yok. Silah ve para gücüyle oy almaya çalışan sizsiniz.

"PKK NEREDE ÇEKİLSİN?'

PKK daha ne kadar çekilecek bilmiyorum. Dağın başındalar bekliyorlar. PKK’nin çekilmesini isteyenler nereye çekileceğini söylemesi lazım. Çekilebilecekleri kadar yüksekte duruyorlar zaten. İlan edilen ateşkese devlet uyarsa hiçbir sıkıntı yaşanmaz. İnşallah kimsenin burnu kanamaz.

“ALLAH KİMSEYİ ONLARIN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN”

Ağrı halkı insanlık görevlerini yaptı. Genelkurmay Başkanı teşekkür ediyor. Cumhurbaşkanı ve başbakan o provokasyondan istedikleri sonucu alamayınca HDP’yi suçluyorlar. Halk bunların ne mal olduğunu anladı. Panikliyorlar. Panikledikçe daha çok hata yapacaklar. Allah kimseyi onların durumuna düşürmesin.

Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,683 µs