En Sıcak Konular

''AP'nin zarfı açılmadan geri verilecek''

16 Nisan 2015 12:50 tsi
''AP'nin zarfı açılmadan geri verilecek'' Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AB Bakanı Bozkır, AP'nin 1915 olaylarına dair karar tasarısını kabul etmesi hakkında, "Bu kararı Daimi Temsilcimiz Selim Yener'e verecekler. O da zarfı açmadan geri verecek" dedi.
 
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, CNN Türk'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, 1915 olaylarının 100. yılı olması nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılacağını zaten bildiklerini, AP'nin tasarısının da bunlardan biri olduğunu söyledi. Parlamentoyu, "100 ülkeden insanın geldiği ve parti disiplini olmayan herkesin çıkıp öneri verebileceği sirk" olarak niteleyen Bozkır, AP'nin kararlarının hiçbir bağlayıcı etkisi olmadığını vurguladı.
 
Konunun Türkiye için çok hassas olması nedeniyle tepki koyduklarını bildiren Bozkır, kararın Türkiye'nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yener'e verileceğini belirterek, "O da zarfı açmadan geri verecek. Kıymeti bundan ibarettir. Ama gerçekten siyasete tarih alet edilmiştir" diye konuştu.
 
Bozkır, Türkiye için bu kararın yok hükmünde olduğunu ve hiçbir geçerliliğinin de olmadığını belirterek, "Her ülke böyle bir karar aldığı zaman Türkiye ile ikili ilişkilerinde karşılaşacağı sorunları hesaba katmak mecburiyetindedir" şeklinde konuştu.
 
"İşimiz devlet olarak karşıtlarımızla konuşmak"
 
Bozkır, Ermeni diasporasının Kim Kardashian gibi magazin dünyasından bazı ünlüleri kullandığının hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin vakur bir devlet olduğunun altını çizdi. Bozkır, "Biz diaspora değiliz, biz bir devletiz ve diasporanın başvurduğu yöntemlere başvurmayı zul addederiz. Bizim işimiz devlet olarak karşıtlarımızla konuşmak. Tarihçilerimiz, akademisyenlerimiz konuşur" değerlendirmesini yaptı.
 
"Obama'nın bu tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum"
 
Volkan Bozkır, ABD Başkanı Barack Obama'nın da bütün dünya sorunlarıyla ilgili önemli aşamalar kaydedecek bir ortamda Türkiye'yi kıracak bir ifade kullanmayacağına olan inancını dile getirdi. Bozkır, "ABD bugüne kadar hep akıllı bir devlet olmuştur. Ben ABD Başkanı'nın bu tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Muhalefet sessiz kalmamalı"
 
Muhalefetin, 1915 olaylarıyla ilgili Papa Franciscus'un açıklamaları ve Avrupa Parlamentosu'nun kararına sessiz kalmasını eleştiren Bozkır, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklama yapmamasını da hayretle karşıladığını dile getirdi.

aa


Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,612 µs