En Sıcak Konular

MHP'den 'soykırım' kararına çok sert tepki!

16 Nisan 2015 12:28 tsi
Avrupa Parlamentosu'nda dün yapılan kritik oylamada ‘Ermeni soykırımı tasarısı’ onaylandı.

Avrupa Parlamentosu'nun 'Ermeni Soykırımı' ilgili karar tasarısı kabul edildi. Tasarıyla Türkiye'ye 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıma ve arşivlerini açma çağrısında bulunuluyor.

Kararı internethaber.com'a değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, parlamentoya "kendilerini ne zannediyorlar, kendi tarihlerine baksınlar. Avrupa Parlamentosu sanki küresel efendilerden oluşuyor, kimin suç işlediğini, ne yaptığını bunlar mı belirleyecekmiş, böyle bir şey olmaz." dedi.

KENDİ TARİHLERİNE BAKSINLAR

Bu parlamento kendini ne zannediyor ya! Yani, çoğunluk iradesiyle benim milletime soykırımcı yaftasını nasıl yapıştırabilir, bunlar kendisini ne zannediyor, kendi tarihlerine baksınlar. Avrupa Parlamentosu sanki küresel efendilerden oluşuyor, kimin suç işlediğini, ne yaptığını bunlar mı belirleyecekmiş, böyle bir şey olmaz.

BU, TARİH VE HUKUKUN İŞİ

Bu, tarihin ve hukukun işi olan ve bu konuda hiçbir somut ve hukuki boyutu olmayan böyle bir yaftayı milletimize atfetmek ancak ve ancak Avrupa Birliği üyesi ülkelerin katliamdan ve soykırımdan sorumlu yüzünün üstünü örtme amacına yöneliktir. Bu eksende bu süreç içerisinde Türkiye'ye yönelik olarak emperyalist emeller içerisinde uyguladıkları projelerde kullandıkları kesimlerle ilgili sorumlulukların üstünü örtmek amacıyla yapılıyor.

HAÇLI ZİHNİYETİNİN YANSIMASIDIR

Avrupa Parlamentosunun bu kararı, kesinlikle bir bühtandır, iftiradır. Avrupa Birliği, hukuka bağlılık, hakkaniyet, adalet gibi kavramları kullananların, orada çoğunluk iradesiyle bir soykırım kararı vermesi gerçekten bunun bir siyasi amaçla yapıldığını ve bu süre içerisinde insanlığa karşı sorumlu olanların, insanlık suçu işleyenlerin kendi suçlarını örtmek amacıyla bunu kullandıklarını açık şekilde ortaya koyuyor. Bu tavır, bu yaklaşım tarzı, açıkçası bir Haçlı zihniyetinin ya da milletimizin bu coğrafyada varlığını bir sorun olarak gören zihniyetin yansımasıdır, kabul edilemez ve buna karşılık üst düzey tepkilerin konulması da gayet açık ve net.

Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,260 µs