En Sıcak Konular

Emniyet’te 4 birime seçim ayarlı taltif

16 Nisan 2015 11:16 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat ve Güvenlik Şube müdürlüklerinde görev yapan personele operasyona katılıp katılmadıkları ayrımı gözetilmeksizin 8 maaş taltif verildi.

Seçime kısa süre kala dağıtılan taltifler asayiş ve diğer şubeler ile karakol ekiplerinde görev yapan personelin tepkisine sebep oldu. Emniyet kaynakları, bazı birimlerde operasyon olmamasına rağmen taltif verilmesini seçim yatırımı olarak değerlendirdi.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından sonra binlerce emniyet mensubu görevinden el çektirilmiş, yüzlercesi ise meslekten ihraç edilmişti. 22 Eylül 2014’te Ankara Emniyeti MALİ Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Aralık öncesi görevde olan polislere yönelik operasyon yapmış, o dönem görev yapan polislerin aldığı ‘taltiflerde’ usulsüzlük yaparak, devleti zarara soktukları iddia edilmişti. Algı oluşturmaya yönelik yapılan bu operasyon kısa sürede çökmüş ve bütün polisler serbest kalmıştı.

Teşkilat içerisinde yaşanan bu tartışmalar devam ederken İçişleri Bakanlığı yeni bir skandala daha imza attı. Bakanlığın kararı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki KOM, TEM, İstihbarat ve Güvenlik Şube müdürlükleri bünyesinde görev yapan bütün personele 8 maaş taltif verilmesine karar verildi.

Bu ay içerisinde yapılan ödemeler, mesleğe yeni başlayan memurlarda en düşük 400 lira kıdemli personelde ise 2 bin 500 liraya kadar çıktı. Ancak yapılan taltif ödemelerinin 4 birimle sınırlı tutulması, operasyonlara katılıp katılmadıklarına bakılmaması diğer şube müdürlüklerinde ve karakol ekiplerinde görev yapan personelin tepkisine sebep oldu.

Zaman'ın haberine göre, Türkiye geneli bu dört birimde görev yapan personele yapılan taltif ödemesinin 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala yapılması ‘teşkilatta seçim ayarlı taltif’ yorumlarına yol açtı. Özellikle Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün seçimlerde aktif görev alacak olması ve burada görev yapan personelin taltifle ödüllendirilmesi dikkat çekti.

ZAMAN 

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,677 µs