En Sıcak Konular

Göçmen çocukların ölümü Avrupa vicdanında bir leke

16 Nisan 2015 10:46 tsi
Göçmen çocukların ölümü Avrupa vicdanında bir leke
"Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşu, AB'den Akdeniz'de arama kurtarma çalışmalarının artırılması talebinde bulunması için İngiliz siyasi parti liderlerine çağrı yaptı.

Çocuk haklarıyla ilgili uluslararası çalışmalar yürüten "Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşu, Akdeniz'de çocuk göçmenlerin boğulmalarını engelleyecek arama ve kurtarma çalışmalarının tekrar başlatılması kapsamında AB'ye baskı yapması için İngiltere'deki siyasi parti liderlerine çağrıda bulundu.
 
Save the Children'dan yapılan açıklamada, "Kurtarmayı tekrar başlat" adlı yeni kampanyanın, önceki gün Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşıyan teknenin batması ve çoğu çocuk 400 kadar kişinin hayatını kaybetmesinin ardından hazırlandığı belirtildi.
 
Yeni kampanya çerçevesinde Birleşik Krallık'taki siyasi parti liderlerine seslenildiği ifade edilen açıklamada, siyasilerden, Akdeniz'de tehlikeli yolculuğa çıkan binlerce göçmen için hazırlanan "Kurtarmayı tekrar başlat" kampanyasına ilgi göstermeleri talep edildiği kaydedildi.
 
'Her göçmen çocuğun ölümü, Avrupa'nın vicdanında bir leke'
 

Save the Children İngiltere Şubesi İcra Direktörü Justin Forsyth de yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
 
"Siyasi liderlerimiz, arama ve kurtarma operasyonu olmadan, binlerce masum çocuk ile ailelerinin Avrupa'nın kıyısında boğulmalarına izin verdiğimiz gerçeğini gözardı edemezler. Bir sonraki hükümette kim olursa olsun, aramaların tekrar başlatılması kapsamında AB ile çalışması için manevi yükümlülüğü bulunuyor. Her bir göçmen çocuğun ölümü, Avrupa'nın vicdanında bir leke. Avrupa bu yaz harekete geçmeden kaç bin kişi ölmeli?"
 
Öte yandan, kuruluşun açıklamasında, kaçak olarak İtalya'ya varan 17 yaşındaki Eritreli bir gencin geçirdiği zorlu ve tehlikeli yolculuğa ilişkin ifadelere yer verildi.
 
"Brahane" rumuzlu genç, yardım kuruluşuna yaptığı açıklamada, insan kaçakçılarının sürekli uyuşturucu kullandığı ve ters düştükleri göçmenlerin üzerine benzin döküp ateşe verdiğini belirterek, bu kişilerin yanarak öldüklerine şahit olduğunu savundu.
 
Brahane'nin, şunları bildirdi:
 
"Libya'da sadece günde bir defa yemek yedik. Bingazi yakınlarında bir ay kadar bekledik. Sürekli dayak atıyorlardı. Demir sopalarla vuruyorlardı. Hristiyanların kafalarını kesen insanları gördüm. Trablusgarp yakınlarında bir sardalya fabrikasında 4 ay yaşadık. Binden fazla kişiydik. Bir arkadaşınız ya da komşunuzla konuştuğunuzda dayak atıyorlardı. Bunların hepsi bizden para koparmak içindi. Evinizi aratıyorlar, öldüğünüzü söylemenizi istiyorlar, aynı zamanda dayak atıyorlar ki aileniz çığlıklarınızı duyabilsin."

aa



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,137 µs