En Sıcak Konular

Darbeye girişirken Emniyet’i karartmışlar

16 Nisan 2015 08:27 tsi
Darbeye girişirken Emniyet’i karartmışlar İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nün teknik bürosundaki harddiskin 17 Aralık günü değiştirildiği ortaya çıktı.

Harddiskin değişimi sırasında şubenin kamera kayıtlarını kapatan paralel polislerin 34 ayrı operasyonun kayıtlarını da silmiş.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda 27 emniyet görevlisi gözaltına alındı. Bir komiser ile bir polis memuru ise her yerde aranıyor. Yürütülen soruşturmada, Organize Şube Müdürlüğü’ne ait Teknik Takip Bürosu’ndu bulunan ve operasyonlar için yapılan dinleme ses kayıtlarının tutulduğu bilgisayara ait ana harddiskin 17 Aralık 2013 günü değiştirilerek yerine içerisi boş yeni bir harddisk takıldığı belirlendi.

DİNLEME SES KAYITLARI KAYIP

Bilirkişi raporlarına göre, harddiskin değiştirilmesi işlemi sırasında şubenin içerisine görüntüleyen kameraların kapalı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca aynı gün emniyette elektrik kesintisinin olmadığı da belirlendi. Harddisk değişimiyle birlikte, İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü 34 ayrı operasyona ait dinleme ses kayıtlarının da ortadan kaybedildiği belirlendi. Bu işlemle, binlerce saatlik ses kayıtlarının TİB’den yeniden indirilerek dinlemesi yapılması gerektiği ve bu işlem için de uzun bir süreye ihtiyaç olduğu öğrenildi.

İKİ YIL ÖNCESİNDEN HAZIRLIK

Uzmanlar ses dosyalarının yok edilmesindeki asıl amacın, yeni gelen polis ekiplerinin işlerini sekteye uğratmak olduğunu belirtti. Yürütülen soruşturmada, ayrıca çok ilginç bir detaya daha ulaşıldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli bazı polislere 2013 Temmuz ayında wipe programının nasıl kullanılacağının gösterildiği özel kurslar aldırıldığı tespit edildi.

HAKİMİ DE DİNLEMİŞLER

Öte yandan Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde görevli aktif olarak çalışan ağır ceza hakimi bir kişinin hem cep telefonu hem de iş telefonunu, ‘emekli hakim’ adı altında dinlendiği ortaya çıktı.

‘WIPE’ ile formatlanmış

- Bilirkişi raporlarına göre, 17 Aralık ve sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ‘wipe’ isimli özel silme yazılım programı indirilerek İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait tüm bilgisayarlardaki verilerin silindiği belirlendi. Bu silme işlemi nedeniyle bilgilerin tekrardan kurtarılamadığı tespit edildi.

17-25 Aralık arasındaki tüm izler silindi

- Hükümete yönelik gerçekleştirilen 17 - 25 Aralık darbe operasyonları sırasında arkasında iz bırakmak istemeyen paralel polisler, bu tarihler arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde wipe programını 38 defa indirerek kayıtları yok etmişler. Paralel polislerin yaptığı bu bilgisayarlardaki iz bırakmamak için indirdikleri program bilirkişi raporları tarafından tespit edildi.

Akşam

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,112 µs