En Sıcak Konular

Hedef güçlü ekonomi

16 Nisan 2015 08:07 tsi
Hedef güçlü ekonomi AK Parti'nin seçim beyannamesi 'İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi' başlığıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Dalgalı kur politikasının sürdürüleceğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İşsizlik yüzde 5'e düşürülecek" dedi

AK Parti'nin seçim beyannamesinde ekonomiye ilişkin mesajlar 'İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi' başlığında kamuoyuyla paylaşıldı. Döviz kurundan, Merkez Bankası'nın para politikasına, vergi politikalarından kayıt dışılık ve yolsuzlukla mücadeleye kadar pek çok konu başlığı yer aldı. İşte AK Parti'nin ekonomiye ilişkin seçim vaatleri şunlar:

İŞSİZLİK % 5'E DÜŞÜRÜLECEK

Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında 2023 itibariyle işsizlik oranı yüzde 5'e, istihdam oranını yüzde 50'ye, kadınların işgücüne katılım oranını yüzde 38'e, tarım dışı sektörde kayıt dışı istihdam oranını yüzde 15'e indirilmesi hedefleniyor.

VERGİ TABANA YAYILACAK

Verginin tabana yayılması gibi gelir artırıcı çalışmalarla uygulanacak mali alan ile yeni politikaların uygulanması sağlanacak. Cari açığın kalıcı çözümüne yönelik politika ve önlemler hayata geçirilecek. Buna paralel olarak yurtiçi tasarrufların artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecek.

DALGALI KUR SÜRECEK

Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek. Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek. Finansal İstikrar Komitesi ve Gıda Komitesi Merkez Bankası'nın katkılarıyla ilgili alanlardaki istikrar ve verimliliği güçlendirecek.

VERGİ KOLAYLIĞI

Özkaynak kullanıma vergi kolaylığı sağlanacak. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla 20 milyar TL tutarına kadar Hazine kefaleti verilecek.

TARIM DESTEKLERİ

2015 yılında 10 milyar TL hibe destek verilecek. Tarım sigortalarının kapsamı genişletilerek yaygınlaştırılacak. İlk Milli Botanik Bahçesi Ankara'da açılacak.

EMEKLİLERE MÜJDE

Tamamlayıcı emeklilik tasarrufları desteklenecek. Düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesi alınacak tedbirlerle yükseltilecek.

DOĞALGAZ DEPOLAMA KAPASİTESİ ARTIRILACAK
 
Doğalgaz depolama kapasitesinin artırılması kapsamında yapımı devam eden ve tamamlandığında 1 milyar metreküp depolama kapasitesi temin edecek Tuz Gölü depolama projesi 2017'de, ikinci aşaması 2019'da tamamlanacak. Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı projesiyle (TAP) doğalgazın Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden İtalya'ya ulaşması sağlanacak. Yine Irak Türkiye Doğalgaz Boru Hattı projesiyle Türkiye ve Avrupa arasında gaz alışverişi sağlanacak.

4G YAYGINLAŞTIRILACAK
 
4G hizmetlerinin yayınlaştırılması sağlanacak. Yine 4G ekipmanlarının yurt içinde üretilmesine yönelik teşvikler verilecek. 5G mobil haberleşme altyapısına ilişkin Ar-Ge çalışmaları başlatılacak. Ulusal geniş bant stratejisi hazırlanacak.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLACAK
 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Öncelikli Dönüşüm Programı'yla İstanbul uluslararası alanda rekabet gücüne sahip bir finans merkezi haline dönüşecek. Program sonunda İstanbul dünya küresel finans merkezi sıralamasında ilk 25 arasında yer alacak. Finans alanında ihtisas mahkemeleri kurulacak. İstanbul Tahkim Merkezi faal hale getirilecek. Özelleştirme uygulamaları uzun vadeli sektörel öncelikler çerçevesinde belirlenmiş bir program dahilinde sürdürülecek.

YENİ AF OLMAYACAK
 
Prim yapılandırmaları, ekonomik kriz ve doğal afet gibi istisnai haller dışında af uygulanmayacak. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadele edilecek. Giderek artan yaş ortalaması dikkate alınarak aktif ve sağlıklı yaşlanma desteklenecek.

Sabah
 



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,924 µs