En Sıcak Konular

Akdeniz'de 400 kişi hala kayıp

15 Nisan 2015 16:18 tsi
Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşırken dün Akdeniz'de batan teknede 550'ye yakın göçmen bulunduğu, 145 kişinin kurtarıldığı, yaklaşık 400 kişinin hala kayıp olduğu açıklandı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşıyan ve dün Akdeniz'de battığı belirtilen teknede yaklaşık 550 göçmen bulunduğunu, göçmenlerden 145 kişinin kurtarıldığını, 400 civarında göçmenin ise hala kayıp olduğunu bildirdi.

IOM Sözcüsü Joel Millman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknedeki göçmenlerin kendilerine doğru yaklaşan bir kurtarma gemisini görünce hareket etmeleri sonucu teknenin batmış olabileceğini söyledi.

Millman, "Teknede 500 ile 550 kişi olduğu söyleniyor ve bunların üçte biri kadın ve çocuklardan oluşuyor. Batan tekneden 145 kişi kurtarıldı ancak 400 kişi hala kayıp" dedi.

İtalya Sahil Güvenlik ekiplerinin Akdeniz’de yaptığı operasyonlarda kurtarılan kaçak göçmenler, dün içinde yaklaşık 400 kişinin bulunduğu bir teknenin battığını söylemişti.

İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan, insan kaçakçılarının Avrupa’ya kaçışta yoğun olarak kullandığı bölgede her yıl binlerce göçmen hayatını kaybediyor.

IOM'nin verilerine göre geçen yıl Avrupa’ya kaçak yollardan girmek isteyen 3 binden fazla göçmen Akdeniz'de hayatını kaybetti.

İngiliz sivil toplum kuruluşu "Save The Children" ise İtalya’ya 11-13 Nisan tarihlerinde toplamda 5 bin 100 kaçak göçmen ulaştığını, bunlardan 450’sinin çocuk olduğu belirtmişti. 

AA



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs