En Sıcak Konular

'İhalede ikinci olanla süreç başlayacak'

15 Nisan 2015 11:05 tsi
Maliye Bakanı Şimşek, Milli Piyango ihalesinde süre uzatımının söz konusu olmayacağını, ihalede ikinci olanla sürecin başlayacağını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "(Şans oyunları özelleştirme ihalesi) Milli Piyango'da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak" dedi.
 
Şimşek, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Şans oyunları özelleştirme ihalesinde lisans sözleşmesi imzalamak için verilen sürenin bugün dolacağı belirtilerek, ihalede bir süre uzatımı olup olmayacağının sorulması üzerine Şimşek, "Milli Piyango'da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak. Olayı bu çerçevede değerlendirmek lazım" diye konuştu.
 
Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi için 15 Temmuz 2014'te yapılan ihalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay OGG vermişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, söz konusu ortak girişim grubunu, lisans sözleşmesi imzalamak üzere 26 Şubat 2015'te davet etmişti. Net Şans-Hitay OGG'ye talebi üzerine lisans sözleşmesi imzalamak için verilen süre 15 Nisan 2015'e kadar uzatılmıştı.
 
Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), söz konusu ortak girişim grubunun yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, şans oyunlarının lisansının, 2 milyar 750 milyon dolar+KDV ile ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu'na verilmesini, bu ortak girişim grubunun da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ihalenin iptal edilmesini kararlaştırmıştı.

aa




 

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs