En Sıcak Konular

İstanbul trafiği denize taşınıyor

15 Nisan 2015 10:03 tsi
İstanbul'un trafiğine çözüm için iki yeni deniz hattı açılıyor.

Deniz ulaşımı sayesinde trafik rahatlayacak. İstinye-Çubuklu arasında açılacak olan deniz hattıyla günde 10 bin araç deniz hattıyla karşıya geçecek. Mudanya-Büyükçekmece arasında kurulacak deniz hattı üzerinden ise Anadolu’dan gelen ağır vasıtaların bir kısmı İstanbul trafiğine girmeden Avrupa’ya geçecek.

İstanbul'un trafiğine çözüm için iki yeni deniz hattı açılıyor. İlki İstinye-Çubuklu diğeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan proje İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yürütülüyor. Fizibilite çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan bu projenin yer tahsis işlemleri için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'yle görüşme yürütülüyor.

METROYA BAĞLANIYOR

Önümüzdeki ay açılması hedeflenen İstinye Çubuklu deniz hattı öncelikle Levent, Maslak, Sanayi Mahallesi ve ikinci köprünün trafiğini rahatlatacak. Şehir Hatları tarafından işletilecek hattan günde 10 bin aracın geçmesi hedefleniyor. Ancak asıl hedef yolcu ulaşımını bu güzergaha aktarmak.

YAYALARA RİNG HATTI

Bu hat sayesinde öncelikle Anadolu yakasının kuzeyinde (Paşabahçe/Beykoz) ve Avrupa yakasının güneyinde (Maslak, Sanayi Mahallesi ve Levent) yaşayan vatandaşlar Boğaz trafiğine girmeden deniz yoluyla karşı yakaya geçmiş olacak. Bu güzergahta yayalar için İETT ring hatları konulacak en önemlisi de deniz hattı metroya bağlanacak. Böylece yolcuların trafiğe takılmadan iki yaka arasında ulaşımı sağlanacak. Projenin ikinci ayağını ise Bursa-Mudanya ve İstanbul-Büyükçekmece arasında açılacak yeni deniz ulaşım yolu oluşturuyor.

AĞIR VASITA GİRMEYECEK

Projenin hayata geçirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleriyle bir araya geldi. Büyükçekmece'de yapılması planlanan limanın yeri için görüşmeler yapıldı. Mudanya'daki limanı Bursa Büyükşehir Belediyesi yapacak. Mudanya ve Büyükçekmece'ye yapılacak olan iki liman Anadolu'ya gelip Avrupa'ya gidecek ağır vasıta araçlarını İstanbul trafiğine girmeden deniz yoluyla Trakya bölgesine taşıyacak. Böylece İstanbul trafiği büyük ölçüde rahatlatılmış olacak. Bu projenin 2015'in sonu 2016'nın başında hayata geçmesi hedefleniyor.

3. KÖPRÜYE ALTERNATİF

3. Köprü ile ağır araçları İstanbul trafiğinin kuzeyine çekmeye çalışan bakanlık bu proje ile alternatif bir Ro-Ro (denizyolu ağır vasıta taşımacılığı) hattı kurmuş ve Batı Anadolu'dan gelen yüklerin köprü trafiğine girmesini engellemiş olacak. Ülkenin diger bölgelerinden ve yurtdışından gelen tırların ise 3. Köprüyü kullanması amaçlanıyor.

Yeni Şafak

Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs