En Sıcak Konular

Avrupa Parlamentosu'na 'dengeli' karar çağrısı

15 Nisan 2015 08:24 tsi
Avrupa Parlamentosu'na 'dengeli' karar çağrısı 1915 olaylarının 100. yılında görüş bildirmeye hazırlanan Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye dostu parlamenterler, "dengeli" karar çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP), 1915 olaylarının 100. yılında görüş bildirmeye hazırlanırken, Türkiye dostu parlamenterler, "dengeli" karar istedi.
 
AP Türkiye Dostları Grubu tarafından yapılan açıklamada, "Bu parlamentonun üyelerine dengeli karar almaları çağrısı yapıyoruz" ifadesi kullanıldı.
 
Dostluk grubu eşbaşkanları Letonyalı Hristiyan Demokrat Artis Pabriks ve Alman Sosyalist İsmail Ertuğ'un ortak açıklamasında, "Yirminci yüzyılın başında Osmanlı İmparatorluğu'nun Ermeni vatandaşlarına yönelik katliamlar, tehcirler ve diğer zulümler tartışmasız korkunç bir insani trajedidir ve unutulmamalıdır. Buna mukabil bugüne dek Türkiye'de 'Ermeni soykırımının tanınması için' yapılan dış baskılar Türkler ve Ermenilerin barışmasına yardımcı olmamıştır ve aksine tepkisel milliyetçiliği besleyerek Türkler ve Ermeniler arasında diyaloğa köstek olmuştur" değerlendirmesi yer aldı.
 
Açıklamada, Türkiye'de Ermeni meselesinin artık "daha açık ve serbestçe tartışılmaya başlandığı" ve AB katılım müzakerelerinin Türkiye'nin demokratikleşme sürecini etkilemede en etkili araç olmaya devam ettiği kaydedildi.
 
Türkiye Dostları Grubu açıklamasında, "AP üyeleri olarak barış dilini benimsememiz ve ifade özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü ve her iki ülkede serbest tartışmayı teşvik ederek çabalarımızı iki toplum arasında köprüler oluşturacak konulara odaklamamız gerektiğine inanıyoruz" yorumunda bulunuldu.
 
AP genel kurulunda bugün görüşülerek oylanacak karar taslağında, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen ifadelere yer veriliyor ve Türkiye ile Ermenistan'a imzaladıkları protokolleri yürürlüğe sokup, ilişkileri normalleştirmeleri çağrısı yapılıyor.

aa


Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs