En Sıcak Konular

HSYK'dan 'yargıda paralel yapı' incelemesi

14 Nisan 2015 15:20 tsi
HSYK'dan 'yargıda paralel yapı' incelemesi Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü isimli yapıyla ilgili, ihbar üzerine, HSYK 3. Dairesince dosya açıldığı ve müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

Adalet Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı Kenan İpek, "Paralel devlet yapılanması terör örgütü (Fetullahçı terör örgütü)" isimli yapının yargıdaki uzantıları olarak paralel bir yargı gücü oluşturdukları iddiasıyla yapılan ihbar üzerine HSYK 3. Dairesince dosya açıldığını ve ortaya çıkabilecek sair hususların müfettiş tarafından incelenmesine karar verildiğini bildirdi.

İpek, imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nun 24 Mart 2015 ve 7 Nisan 2015 tarihli yazıları ile bir kısım hakim ve cumhuriyet savcıları hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yargı kuvveti içerisinde, organizasyonu ve hiyerarşik yapısı bulunan, devlet yargısına alternatif olarak ve örgütlü biçimde faaliyet gösteren, kendinden olmayan veya kullanamadığı ya da farklı düşünen kişileri yargı kararları ile operasyonların hedefi haline getiren, emniyet ve yargı üzerinden toplanan istihbarata göre örgütün üst düzey yöneticilerinin verdiği kararları icra eden, suç faili veya masum olduğuna bakılmaksızın bir çok kişiyi yargı eliyle mağdur eden, abartılı, ayrıntıya boğulmuş, gerçeklerin gizlendiği, kasıtlı, taraflı ve delilsiz davalar açan, topluma yönelik algıyı yöneten paralel devlet yapılanması terör örgütü isimli yapının yargıdaki uzantıları olarak paralel bir yargı gücü oluşturdukları" iddiasıyla ihbar yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, ihbar üzerine, HSYK 3. Dairesinin dosya açtığı ve bugün söz konusu iddia ile inceleme sırasında ortaya çıkabilecek sair hususların Kurul Müfettişi tarafından incelenmesine karar verildiği belirtildi.

aa



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,939 µs