En Sıcak Konular

CHP'nin seçim bildirgesi son aşamada

14 Nisan 2015 11:33 tsi
CHP'nin seçim bildirgesi son aşamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19 Nisan'da açıklayacağı "Seçim Bildirgesi"yle ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "toplumun bütün kesimlerinin beklentilerini en üst seviyede karşılayacak şekilde hazırlanan" Seçim Bildirgesi'ne son şekil veriliyor.

Genel başkan yardımcılarının koordinasyonunda, akademisyenlerden destek alınarak yazılan bildirge, "tespitler, çözüm önerileri ve vaatlerin" yer alacağı 3 bölümden oluşacak.

CHP'nin bu seçimdeki en önemli hedef kitlesinden birini, sayısı 10 milyona yaklaşan emekliler oluşturuyor. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümünü hedefleyen CHP, emeklilere, Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere 2 maaş ikramiye sözü verecek.

İntibak yasası çıkarmayı hedefleyen CHP, emekli olup, çalışmaya devam eden emeklilerin aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması taahhüdünde bulunacak.

CHP, emeklilerin maaş artışını da gıda enflasyonuna göre yapacağını açıklayacak.

Taşeron sistemini kaldırmayı planlayan CHP, işçilerin güvenli kadrolara kavuşturulması ve işçi ölümlerinin önlenmesi sözü verecek.

Çocuk işçilerin sorunlarını da seçim bildirgesine taşıyacak CHP, çocukların, çalışmak zorunda kalmayacağı bir Türkiye vaat edecek.

İşsizliğe dönük politikalar

Bildirgede, tarımda yaratılacak istihdam ve yeni tarım projeleri yer alacak.

İşsizliğin önüne geçilmesine yönelik politikaların bulunacağı bildirgede, "üretim odaklı, sürdürülebilir büyüme" vurgusu yapılacak.

Anamuhalefet Partisi, sağlık bütçesini 2 katına çıkarmayı taahhüt edecek, "Aile Sigortası" projesi gibi yeni düzenlemeleri bildirgeye koyacak.

Bildirgede, yurt sorununun 2 yılda çözülmesi, üniversite yönetimlerinde gençlerin yer almaları ve söz sahibi olmaları yönünde genç seçmene yönelik vaatlere de yer verilecek. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) kaldırılması da bildirgede ifade edilecek.

Esnaf bakanlığı kurulacak

Şoförler başta olmak üzere esnafın taleplerini karşılayacak vaatlerin bulunacağı bildirgede, mazotta indirim, yeni taksi alımında ÖTV kolaylığı, sanayi esnafının şehir dışında geniş mekanlara taşınması gibi düzenlemelerin sözü verilecek.

Yönetici pozisyonundaki esnafın siyaset yapma talebini seçim bildirgesine koyacak Anamuhalefet, esnafın desteklenmesi ve sorunlarının çözümü için "Esnaf Bakanlığı" kurulmasını öngörüyor.

CHP'nin seçim bildirgesinde engellilere yönelik vaatler de unutulmadı. Sosyal devletin güçlendirilmesi vurgusu yapılan bildirgede, şehirlerin engelli yaşamına uygun hale getirilmesi, özel eğitim kurumlarının güçlendirilmesi ve kaynaştırma eğitimine önem verilmesi, sağlıkta katkı payı alınmaması taahhüdünde bulunulacak.

Bildirgede, ayrıca "muhtaçlık aylığı" tanımlamasının "engelli yaşam aylığı" şeklinde değiştirileceği belirtilecek.



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs