En Sıcak Konular

Rejim müftüsü Hassun'dan ölüm fetvası

14 Nisan 2015 10:28 tsi
Rejim Müftüsü Hassun'un fetvasının ardından Halep'te muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim yerleri yoğun şekilde bombalanmaya başladı.

Suriye'de rejimin Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun'un verdiği fetvanın ardından Halep'te muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim yerlerinin yoğun şekilde bombalanmaya başladığı bildirildi.
 
Bustan el-Kasr bölgesindeki Sukker Cami İmamı Ebu Mücahid, yaptığı açıklamada, Müftü Hassun'un fetvasından sonra orduya ait savaş uçakları ve helikopterlerin muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerini yoğun şekilde bombaladığını söyledi.
 
Hassun'un rejimin kentte yönetim karşıtlarının olduğu yerlere saldırması için fetva verdiğinin altını çizen Mücahid, "Esed güçleri saldırılarına Maadi bölgesinde bulunan pazar yeriyle başladı. Dün bir okulu bombaladı. Savaş uçakları ile helikopterler bugün de halkın yoğun olarak geldiği Sukker Camii ve çevresine varil bombasıyla saldırdı. Burası kentte Kur'an-ı Kerim'in öğretildiği yer. Cami saldırıda büyük hasar gördü" diye konuştu.
 
"Hassun'un, muhaliflerin olduğu yerlere saldırı için verdiği fetvanın İslam kanununda yeri yoktur" diyen Mücahid, şunları kaydetti:
 
"İslam dini çocuk, kadın ve yaşlıları öldürmeyi, camileri yıkmayı emretmez. Hassun kime çalışıyorsa ona fetvayı verdi. Sen eğer bir yerden havan topu atıldıysa, nasıl tüm bölgeyi kadını, çocuğu ve yaşlısıyla beraber yerle bir edilmesi için fetva verirsin. Peygamberimiz savaşlarda kadın, çocuk ve yaşlılara dokunmamayı, ağaçları kesmemeyi emretmişti. Hassun, Müslüman kanının daha çok dökülmesi için fetva verdi. Verdiği fetva ile kanın daha çok dökülmesini mübah kıldı. Sen şeyhlerinden dinini bu şekilde mi öğrendin? Verdiğin fetvadan dolayı seni Allah'a havale ediyoruz. Müslümanların kanının dökülmesini mübah kıldın. Ülkede dökülen her bir damla kanın vebali senin boynunadır. Bundan dolayı hesaba çekileceksin."
 
aa


Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,463 µs